Sekite mus Facebook'e!
Virtos antys su bulvėmis yra tradicinis, sotus patiekalas, vertinamas dėl turtingo skonio, minkštos mėsos ir maistingumo. Skirtingai nuo keptos ar keptos paukštienos, virta antis yra ypač minkšta: ilgai virta sultinyje, todėl jos ląsteliena tampa minkšta, sultinga ir lengvai atsiskiria nuo kaulų. Bulvės šiame patiekale nėra tik garnyras – jos verdamos kartu su antiena arba gausiame sultinyje, todėl įgauna ypatingą skonį ir tampa intensyvesnės
. Mėsa verdama ant mažos ugnies – iš pradžių tol, kol išverda, paskui kartu su bulvėmis, kad visi patiekalo komponentai derėtų tarpusavyje. Šis gaminimo būdas tinka ir kasdieniams pietums, ir jaukiai šeimos vakarienei.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: Vanduo;
- Antis – 2 kg;
- Bulvės – 5 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 1 kg;
- Vanduo – 550 ml;
- Druska – 1,5 šaukštelio.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: česnakas;
- Riebalų sultinys.
2 padažo ingredientai:
- Augalinis aliejus – 2 šaukšteliai;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- česnakas;
- Sultinys.
Padažo ingredientai 3:
- Sudedamosios dalys: grietinė;
- česnakai;
- Sultinys;
- Žolelės.
Virta antis su bulvėmis:
Paruoškite anties mėsą: virkite verdančiame vandenyje, kol ji bus paruošta. Į dubenį su miltais supilkite vandenį ir užminkykite elastingą, nelipnią tešlą
. Likus 20 min. iki mėsos paruošimo
į
sultinį
sudėkite
nuluptas bulves.
Tešlą iškočiokite į 5 mm storio sluoksnį
. Sluoksnį padalykite į dvi dalis, kiekvieną dalį – į ilgas juostas. Kiekvieną juostelę skersai supjaustykite nedideliais smaigaliais ir susukite juos į vamzdelius.
Mėsą ir bulves sudėkite į atskirus dubenis, o tešlos vamzdelius virkite sultinyje. Nuo užvirimo momento vamzdelius virkite 12 minučių.
Padažui išspauskite česnaką ir įpilkite šlakelį sultinio. Antrajam padažui sumaišykite augalinį aliejų su pomidorų pasta, išspauskite į mišinį česnaką ir įpilkite kaušelį sultinio.
Trečiajam padažui į grietinę įmaišykite susmulkintą česnaką ir žoleles ir įpilkite kaušelį sultinio
.
Patiekalus patiekite atskirose lėkštėse. Ančių mėsą su bulvėmis, o tešlos vamzdelius – atskirai.
