Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šį gardų užkandį ruošiu vietoj pusryčiams skirtų pyragėlių! Tinginių pyragaičių užkandis vaikams mokykloje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lėkštės su varške ir špinatais – sveikas ir sotus patiekalas, kuriame dera švelni tekstūra, gaivus skonis ir didelė maistinė vertė. Dėl varškės apkepai būna minkšti, purūs ir baltymingi, o špinatai jiems suteikia lengvą žalią atspalvį, pripildydami skonį gaivumo ir švelnaus žolės prieskonio.

Špinatus galima naudoti šviežius arba šaldytus: prieš tai jie susmulkinami

ir lengvai

pasūdomi, kad išlaikytų didžiausią naudą ir skonį.

Kartu su varške jie ne tik pagerina tešlos tekstūrą, bet ir suteikia kepiniams ryškesnį skonį ir spalvą.

Sudedamosios dalys:

  • Kefyras – 200 ml;
  • grietinė – 4 valg;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Soda – ½ šaukštelio;
  • Miltai – 250 g;
  • Varškė – 250 g;
  • špinatai – 40 g;
  • Žaliasis svogūnas – 30 g.

Lėkščių su varške paruošimas:

Į dubenį su kefyru supilkite grietinę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos, gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą

. Į tešlą sudėkite varškę, supjaustytus špinatus ir žaliuosius svogūnus ir išmaišykite.

Rekomenduojame:  Papuoš net karališką puotą. Salotos "Tsarevich" šventiniam stalui

Keptuvėje

įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus

, dėkite į keptuvę nedidelius tešlos plokštainukus ir kepkite juos po dangčiu iš abiejų pusių, kol apskrus.

Готовлю вместо пирожков к завтраку эту вкуснятину! Ленивые пирожки детям в школу на перекус

Iškepę būtinai dėkite kepinius ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius. Tai paprastas, sotus pusryčių patiekalas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *