Sekite mus Facebook'e!
Lėkštės su varške ir špinatais – sveikas ir sotus patiekalas, kuriame dera švelni tekstūra, gaivus skonis ir didelė maistinė vertė. Dėl varškės apkepai būna minkšti, purūs ir baltymingi, o špinatai jiems suteikia lengvą žalią atspalvį, pripildydami skonį gaivumo ir švelnaus žolės prieskonio.
Špinatus galima naudoti šviežius arba šaldytus: prieš tai jie susmulkinami
ir lengvai
pasūdomi, kad išlaikytų didžiausią naudą ir skonį.
Kartu su varške jie ne tik pagerina tešlos tekstūrą, bet ir suteikia kepiniams ryškesnį skonį ir spalvą.
Sudedamosios dalys:
- Kefyras – 200 ml;
- grietinė – 4 valg;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Miltai – 250 g;
- Varškė – 250 g;
- špinatai – 40 g;
- Žaliasis svogūnas – 30 g.
Lėkščių su varške paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite grietinę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir sodos, gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą
. Į tešlą sudėkite varškę, supjaustytus špinatus ir žaliuosius svogūnus ir išmaišykite.
Keptuvėje
įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus
, dėkite į keptuvę nedidelius tešlos plokštainukus ir kepkite juos po dangčiu iš abiejų pusių, kol apskrus.
Iškepę būtinai dėkite kepinius ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius. Tai paprastas, sotus pusryčių patiekalas.
