Sekite mus Facebook'e!
Sausai sūdyta silkė – tai tradicinis žuvies paruošimo būdas, kai naudojama tik druska ir prieskoniai, nededant sūrymo. Šis būdas išsaugo sodrų žuvies skonį, išryškina natūralų riebalų kiekį ir pailgina jos galiojimo laiką nenaudojant papildomų skysčių.
Šis būdas ypač populiarus tarp natūralių produktų žinovų ir namų sąlygomis ruošiamų produktų, nes nereikalauja sudėtingų sąlygų ar specialios įrangos. Gaunama tiršta, vidutinio sūrumo, ryškaus skonio silkė, kurią galima naudoti kaip savarankišką užkandį arba kaip pagrindą salotoms, sumuštiniams ir kitiems patiekalams.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: silkė – 1 vnt;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio.
Sausos sūdytos silkės paruošimas:
Iš silkės pašalinkite galvą ir uodegą, išvalykite vidaus organus ir juodą plėvelę. Žuvį nuplaukite po tekančiu švariu vandeniu, sausai nušluostykite vidų ir išorę
. Iš silkės pašalinkite nugarkaulį, žuvį padalykite į dvi dalis – dvi filė be kaulų.
Sūrymui sumaišykite druską, cukrų ir maltus juoduosius pipirus
. Žuvį sudėkite ant maistinės plėvelės ir iš abiejų pusių apibarstykite druskos, cukraus ir pipirų mišiniu.
Dvi filė dalis sudėkite vieną ant kitos ir sandariai užklijuokite maistine plėvele.
Palikite žuvį porą dienų vėsioje vietoje, tada nuimkite maistinę plėvelę ir viršutinę silkės odą.
Gausite skanią marinuotą silkę nenaudodami skysto sūrymo. Šią žuvį galima supjaustyti griežinėliais ir patiekti kaip užkandį.
