Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Primena tikrus ledus. Plombière pyragas: šis receptas prašosi kiekvieno

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Plombier” tortas – tai išskirtinis desertas, įkvėptas iš vaikystės pažįstamo to paties pavadinimo ledų skonio. Pagrindinė jo savybė – švelnus kreminis kremas su vanilės natomis, skoniu ir konsistencija primenantis tikrus ledus. Šiam tortui dažnai naudojami erdvūs biskvitiniai arba minkšti smėlio pyragaičiai, kurie puikiai dera su tirštu, vėsiu kremu

, todėl gaunamas ryškaus kreminio skonio, vidutinio saldumo ir burnoje tirpstančios tekstūros tortas

.

Dėl savo lengvumo ir subtilaus skonio „Plombier” tortas puikiai tinka tiek šventinėms vaišėms, tiek jaukiems šeimos arbatvakariams.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 120 g;
  • miltų – 90 g;
  • kakavos – 30 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;

Kremo ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • kukurūzų krakmolas – 30 g;
  • pieno – 250 ml;
  • vanilinio cukraus – 16 g;
  • sviestas – 180 g;
  • kondensuotas pienas – 160 g.

Glajaus ingredientai:

  • cukrus – 3 valg;
  • kakavos – 3 valgomieji šaukštai;
  • grietinės – 3 valg. šaukštai;
  • sviesto – 40 g.

Pyrago „Plombier” paruošimas:

Rekomenduojame:  Kiaulienos kotletų su švelniu įdaru receptas. Taip paprasta pagaminti

Išplakite kiaušinius mikseriu, suberkite druską ir cukrų, išplakite iki vientisos baltos masės. Į kiaušinių masę persijokite miltus ir kakavą, išminkykite sausainių tešlą

. Į sausainių tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Supilkite tešlą į 20 cm kepimo indą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Kremui puode sumaišykite kiaušinį ir kukurūzų krakmolą

.

Į mišinį supilkite pieną ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, supilkite vanilinį cukrų

. Perkelkite kremo pagrindą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite. Biskvitą padalykite į 2 vienodus pyragėlius

. Minkštą sviestą išsukite mikseriu ir palaipsniui supilkite kondensuotą pieną. Kai visas kondensuotas pienas bus įmaišytas į sviestą, į masę galima supilti kremo pagrindą ir plakti iki vientisos masės.

Vieną tortą sudėkite į konditerinį žiedą, ant jo užtepkite visą kremą

.

Kremo sluoksnį uždengti antruoju tortu

. Žiedą užklijuoti maistine plėvele ir tortą porai valandų padėti į šaldytuvą.

Glajui puode sumaišyti cukrų ir kakavą, supilti grietinę ir sviestą, glajų virti 5 min. Karštą glajų užpilkite ant pyrago, paskirstykite jį po visą paviršių.

Rekomenduojame:  Kaip gražiai nudažyti kiaušinius Velykoms. Geriausias būdas be cheminių medžiagų

Напоминает настоящее пломбирное мороженое. Торт Пломбир: этот рецепт выпрашивают все

Tortą taip pat galite papuošti šokoladu.

Напоминает настоящее пломбирное мороженое. Торт Пломбир: этот рецепт выпрашивают все

Rezultatas – skanus naminis pyragas „Plombier”.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *