Sekite mus Facebook'e!
„Plombier” tortas – tai išskirtinis desertas, įkvėptas iš vaikystės pažįstamo to paties pavadinimo ledų skonio. Pagrindinė jo savybė – švelnus kreminis kremas su vanilės natomis, skoniu ir konsistencija primenantis tikrus ledus. Šiam tortui dažnai naudojami erdvūs biskvitiniai arba minkšti smėlio pyragaičiai, kurie puikiai dera su tirštu, vėsiu kremu
, todėl gaunamas ryškaus kreminio skonio, vidutinio saldumo ir burnoje tirpstančios tekstūros tortas
.
Dėl savo lengvumo ir subtilaus skonio „Plombier” tortas puikiai tinka tiek šventinėms vaišėms, tiek jaukiems šeimos arbatvakariams.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 120 g;
- miltų – 90 g;
- kakavos – 30 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
Kremo ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- kukurūzų krakmolas – 30 g;
- pieno – 250 ml;
- vanilinio cukraus – 16 g;
- sviestas – 180 g;
- kondensuotas pienas – 160 g.
Glajaus ingredientai:
- cukrus – 3 valg;
- kakavos – 3 valgomieji šaukštai;
- grietinės – 3 valg. šaukštai;
- sviesto – 40 g.
Pyrago „Plombier” paruošimas:
Išplakite kiaušinius mikseriu, suberkite druską ir cukrų, išplakite iki vientisos baltos masės. Į kiaušinių masę persijokite miltus ir kakavą, išminkykite sausainių tešlą
. Į sausainių tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Supilkite tešlą į 20 cm kepimo indą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Kremui puode sumaišykite kiaušinį ir kukurūzų krakmolą
.
Į mišinį supilkite pieną ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, supilkite vanilinį cukrų
. Perkelkite kremo pagrindą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite. Biskvitą padalykite į 2 vienodus pyragėlius
. Minkštą sviestą išsukite mikseriu ir palaipsniui supilkite kondensuotą pieną. Kai visas kondensuotas pienas bus įmaišytas į sviestą, į masę galima supilti kremo pagrindą ir plakti iki vientisos masės.
Vieną tortą sudėkite į konditerinį žiedą, ant jo užtepkite visą kremą
.
Kremo sluoksnį uždengti antruoju tortu
. Žiedą užklijuoti maistine plėvele ir tortą porai valandų padėti į šaldytuvą.
Glajui puode sumaišyti cukrų ir kakavą, supilti grietinę ir sviestą, glajų virti 5 min. Karštą glajų užpilkite ant pyrago, paskirstykite jį po visą paviršių.
Tortą taip pat galite papuošti šokoladu.
Rezultatas – skanus naminis pyragas „Plombier”.
