Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip maksimaliai pagerinti vištienos sultinio skonį. Tas pats receptas kaip ir mano močiutės

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sultinio virimas yra gana sudėtingas procesas, kuriam taikomos tam tikros taisyklės. Į verdantį vandenį įdėjus vištieną ir įmetus prieskonių ne visada pavyksta pagaminti skanų vištienos sultinį

. Pavyzdžiui, į sriubą galite įdėti per daug prieskonių, o tai sugadins patiekalo skonį.

Anksčiau mūsų senelių ir mamų sultinys būdavo skanus ir be prieskonių. Kokia yra paprasto, skanaus sultinio gaminimo paslaptis?

Naminė šviežia vištiena

Norėdami pasigaminti skanų sultinį, turite naudoti visą naminę vištieną. Iš pusgaminių pagamintas

sultinys

dažnai būna ne tokio ryškaus skonio.

Jei nėra galimybės nusipirkti šviežios kaimiškos vištienos, sriubą geriau virti iš broilerio vištos be odos.

Nustatyti mėsos šviežumą galima pagal kvapą

.

Jei vištiena blogai kvepia, jos negalima naudoti virimui

. Sultiniui virti tinka ir šaldyta mėsa

.

Tačiau prieš gamindami turite būtinai kruopščiai atitirpinti vištieną šilumoje, nenaudodami mikrobangų krosnelės.

Rekomenduojame:  Varškės pakelis ir 25 minutės. Skanus pyragas: receptas be plutos iškočiojimo

Vištienos paruošimas

Prieš gaminant vištieną reikia nuplauti po tekančiu vandeniu, pašalinti vidų ir plunksnų likučius, nuo odos pašalinti riebalų perteklių. Jei šių veiksmų neatliksite, sultinys bus kartus

. Prieš kepant vištieną galite apkepti. Tačiau tai neprivaloma taisyklė, kurios galima nepaisyti. Kepimas suteikia sultiniui šiek tiek karamelinį skonį ir gražią spalvą.

Vandens sultiniui ruošimas

Sultiniui ruošti reikia buteliuose supilstyto arba filtruoto vandens. Vandentiekio vandenyje yra chloro ir kitų priemaišų, kurios kenkia sultinio skoniui

. Vanduo puode turėtų visiškai apsemti vištieną maždaug 5-7 cm gylyje. Nepilkite daug vandens, nes sultinys gali būti atskiestas.

Virimo taisyklės

Įdėjus vištieną į puodą, vandenį reikia užvirinti ant didelės ugnies. Verdant išsiskiria baltos putos, kurias reikia pašalinti. Dėl jos gali būti sugadintas sultinio skonis, o pats skystis taps drumstas

. Kai pašalinamos visos putos, ugnį reikia sumažinti iki minimumo. Puodą su vištiena reikia uždengti dangčiu ir virti 2-3 valandas.

Jei verdama tik dalis vištienos, virimas užtruks trumpiau – 1-1,5 valandos

. Ilgas virimas leis iš mėsos išgauti visas naudingas medžiagas ir sustiprinti skonį.

Rekomenduojame:  Auksinės vištienos šlaunelės svogūnų padaže: nėra žodžių, kaip skanu. Žydiška vištiena

Sūdyti sultinį reikia praėjus 30 minučių nuo virimo pradžios. Nedėkite druskos iš karto, nes ji neleis išsiskirti sultims iš mėsos.

Prieskonių dėjimas

Vištienos sultinio skonio nereikia užgožti daugybe prieskonių. Druska, keli lauro lapai ir žirneliai juodųjų pipirų reikalingi klasikiniam sultinio skoniui išsaugoti. Kartais į sultinį įdedama šiek tiek petražolės šaknies arba saliero

. Eksperimentuoti su prieskoniais nedraudžiama. Tačiau jų reikia dėti saikingai, kad neužgožtų sultinio skonio.

Skanaus sultinio paslaptys

Pagrindinė skanaus sultinio paslaptis – dėmesys detalėms. Jei naudosite kokybiškus produktus ir virimo būdus, galite sukurti gardų, sotų ir sveiką sultinį.

Как максимально улучшить вкус куриного бульона. Тот самый рецепт "как у бабушки"

Kas gali sugadinti sultinio skonį?

  • Per sūrus sultinys. Druskos reikia įberti virimo pabaigoje.
  • Prieskonių dėjimas virimo pradžioje. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos reikėtų įdėti lauro lapų ir pipirų žirnelių.
  • Per daug prieskonių.
  • Nepakankamai laiko virimui. Verdant sultinį neskubėkite, antraip galite sugadinti skonį.
  • Nekokybiški produktai. Sultiniui reikia naminės šviežios vištienos.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *