Sekite mus Facebook'e!
Pavlovos tortas su braškėmis – tai lengvas ir išskirtinio skonio desertas, kuriame dera traški beza su švelniu viduriu, lengvu kremu ir šviežiomis uogomis. Šis tortas, pavadintas rusų balerinos Anos Pavlovos vardu, tapo rafinuotumo ir gastronominio lengvumo simboliu.
Jo pagrindą sudaro ypatingu būdu iškepta beza, kad plutelė būtų trapi, o vidus – minkštas, o braškės – puošmena ir skonio akcentas, jos suteikia desertui gaivumo ir lengvo rūgštumo.
Šis tortas puikiai tinka ypatingoms progoms, šventiniam stalui ar vasaros arbatėlei, kai norisi ko nors elegantiško ir lengvo.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušinių baltymai – 100 g;
- Cukrus – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- Kukurūzų krakmolas – 10 g;
- Dvigubos grietinėlės – 200 ml;
- Braškių – 300 g.
Tortas „Pavlova” su braškėmis:
Į kiaušinių baltymus supilkite cukrų, 10 g vanilinio cukraus ir druską, dubenį įstatykite į puodą su karštu vandeniu. Ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, ištirpinti cukraus daleles
kiaušinių baltymuose. Kiaušinių masę išplakti mikseriu iki blizgios baltos masės, supilti į ją citrinų sultis. Toliau plakdami įmaišykite kukurūzų krakmolą
, dar minutę plakite ir sudėkite į pergamentu išklotą kepimo skardą. Geriau dėlioti nedideles meringės dalis, kaskart ištempiant masę ant kepimo skardos.
Svarbu, kad pagrindas gautųsi apvalus, 15-20 cm skersmens. Apskritimo viduje padarykite duobutę, į kurią bus dedamas įdaras
. 90 laipsnių orkaitėje beė džiovinkite 2 valandas. Įdarui išplakite dvigubą grietinėlę iki kremo, pagal skonį į ją įberkite cukraus arba vanilinio cukraus.
Braškes supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į bernezo įdubimą sudėkite ½ grietinėlės ir dalį braškių. Ant braškių sluoksnio dėkite likusį kremą ir papuoškite braškėmis.
Gausite gražų vasaros tortą „Pavlova” su braškėmis. Desertą taip pat galite papuošti kitomis uogomis pagal pageidavimą.
