Sekite mus Facebook'e!
Pyragas su varške yra vienas populiariausių ir jaukiausių namuose kepamų patiekalų, kuriame dera paprastas paruošimas ir sodrus skonis. Šis desertas daugeliui pažįstamas nuo vaikystės: minkšta, trapi tešla ir švelnus varškės įdaras sukuria harmoniją, kuri vienodai tinka ir rytinei arbatai, ir vakariniam šeimos stalui.
Pyrago
varškė
gali būti saldi arba šiek tiek sūri, į ją galima dėti vanilės, rūgštynių, žievelių, uogų ar net žolelių – priklausomai nuo recepto ir kulinarinių pageidavimų
.
Varškės pyragas yra universalus patiekalas, kurį galima lengvai pritaikyti bet kokiai progai: nuo kasdienio skanėsto iki šventinio deserto.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 2 šaukšteliai;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Kefyras – 200 ml;
- Pienas – 100 ml;
- Augalinis aliejus – 5 valg;
- Miltai – 80 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Varškė – 250 g;
- Džiovintas svogūnas – 2 valg.
Pyrago su varške paruošimas:
Kiaušinius išplakame su druska ir cukrumi, supilame kefyrą ir pieną. Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir toliau maišykite ingredientus
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite skystą tešlą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją ½ tešlos
. 10 min. kepkite tešlą 200 laipsnių temperatūroje. Įdarui varškę pagal skonį pasūdykite ir įberkite džiovintų svogūnų
. Varškės įdarą supilkite į formą ir užpildykite likusia tešlos dalimi
.
Pyragą
kepkite 200 laipsnių
temperatūroje
10 minučių.
Gausite paprastą skanų pyragą su varškės įdaru. Receptas toks paprastas, kad su juo susidoros net pradedančios šeimininkės.
