Sekite mus Facebook'e!
Pyragas „Obuolių sprogimas” – tai kvapnus ir sultingas pyragas, kuriame atsiskleidžia visas šviežių obuolių skonis. Pavadinimas kalba pats už save: šis pyragas tiesiog sprogsta nuo ryškių obuolių natų, subtilių prieskonių ir malonaus saldumo.
Dėl savo sudėties „Obuolių sprogimas” ne tik pripildo namus šilto jaukumo aromato, bet ir virsta išties naminiu desertu, tinkančiu tiek kasdienei arbatai, tiek šventiniam stalui.
Šis pyragas ypač tinka šiltas, su ledų kauburėliu ar šaukštu plaktos grietinėlės, pabrėžiant tekstūrų ir temperatūrų kontrastą.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 100 g;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Margarinas – 100 g;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 320 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Obuoliai – 700 g;
- Cukrus – 50 g;
- cinamonas – 1 šaukštelis.
Glajui skirti ingredientai:
- Ingredientai: cukraus pudra – 5 valg;
- citrinų sultys – 3 valg.
„Obuolių sprogimo” pyrago paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakite mikseriu iki purios baltos masės. Į kiaušinių
masę
supilkite minkštą margariną ir grietinę ir toliau plakite
. Į mišinį supilkite miltus ir rankomis išminkykite minkštą elastingą tešlą iš pradžių dubenyje, o paskui ant stalo. Iš anksto į celofaną suvyniotą tešlą 30 minučių palikite šaldytuve
. Įdarui obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje karamelizuokite obuolius su cukrumi, kol išgaruos skystis, pabarstykite cinamonu.
Padalykite tešlą į tris lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į kepimo skardos arba kepimo formos dydžio sluoksnį. Vieną iš sluoksnių sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, per visą paviršių pradurkite šakute
. Ant tešlos sluoksnio dėkite ½ įdaro, išlyginkite jį per visą plotą. Ant įdaro uždėkite antrą tešlos sluoksnį, jį taip pat pradurkite
. Ant sluoksnio dėkite likusį įdarą ir uždenkite paskutiniu šakute
pradurtu
tešlos sluoksniu. Pyragą kepkite 40-45 min. 170 laipsnių temperatūroje
. Glajui sumaišykite cukraus pudrą ir citrinų sultis. Užbaigto pyrago kraštus apipjaustykite ir viršų aptepkite glajumi.
Kai glajus sukietės, pyragą galima patiekti. Tai geras desertas arbatos vakarėliui.
