Sekite mus Facebook'e!
Sūrio pyragaičiai – šie rauginti varškės pyragaičiai su lengva traškia plutele ir švelniu, beveik kreminiu viduriu asocijuojasi su namų jaukumu, šiluma ir skaniais pusryčiais. Jie gaminami iš paprastų ingredientų: šviežios varškės, kiaušinių, cukraus ir nedidelio kiekio miltų, kurie išsaugo sodrų pieno skonį ir minkštą struktūrą.
Sūrio pyragaičiai yra universalūs: juos galima patiekti saldžius – su medumi, uogiene, kondensuotu pienu ar šviežiomis uogomis, taip pat neutralius ar net sūrius, pridėjus šiek tiek žolelių ar prieskonių. Įvairūs receptai leidžia eksperimentuoti: į tešlą dedama vanilės, sultenių, citrusinių vaisių žievelių, kokoso drožlių ar šokolado.
Svarbiausia pasirinkti tinkamo riebumo ir konsistencijos varškę, kad sūrio pyragėliai nesusilietų keptuvėje, o išlaikytų formą ir išliktų orūs viduje.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: varškė – 700 g;
- Druska – 1/4 šaukštelio;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Miltai – 5 valg.
Uogų padažo ingredientai:
- Uogos – 300 g;
- Vanduo – 50 ml;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Kukurūzų krakmolas – ½ valgomojo šaukšto.
Grietinės padažo ingredientai:
- grietinės 20% – 300 g;
- Kondensuotas pienas – 3 valgomieji šaukštai.
Sūrio pyragaičių paruošimas:
Į varškę įmuškite kiaušinį, supilkite druską, vanilinį ir klasikinį cukrų, išmaišykite. Tešlą plonu sluoksniu paskirstykite ant darbo paviršiaus ir ant jos formuokite sūrio pyragėlius
. Sūrio pyragėlius kepkite sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje iš abiejų pusių, kol paruduos. Uogų padažui uogas ir cukrų sumaišykite puode ir leiskite uogoms išsiskirti sultims.
Sultis
supilkite
į atskirą dubenį ir sumaišykite su krakmolu
.
Sultis ir krakmolą supilkite atgal į puodą su uogomis, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite, kol užvirs
. Užvirus padažą pavirkite dar minutę. Antrajam padažui sumaišykite grietinę ir sutirštintą pieną.
Uogų ir grietinės padažus galite sujungti arba patiekti atskirai su sūrio pyragėliais. Tai skanūs paprasti pusryčių sūrio pyragėliai.
