Sekite mus Facebook'e!
Kotletai visada buvo svarbi vakarienės dalis. Tai sultinga malta mėsa, sumalta su prieskoniais, svogūnais ir duona. Šiuolaikiniai kotletai labai skiriasi nuo pirminio šaltinio, t. y. prancūziškų kotletų
. Dabar kotletai yra kapota mėsa, malta mėsa, o anksčiau tai buvo šonkaulis su kaulu. Iš tikrųjų kotletai išvertus iš prancūzų kalbos reiškia šonkaulį
. Yra daugybė skirtingų kotletų rūšių. Kai kurie jų neprideda papildomų komponentų, kai kurie dėl duonos ir svogūnų būna sultingi ir sultingi. Papasakosime, kaip paruošti kreminius kotletus.
Kotletų ingredientai:
- Vištienos filė – 600 g;
- kietasis sūris – 100 g;
- sviestas – 60 g;
- svogūnas – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- džiūvėsėliai – valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kotletų paruošimas:
Vištienos filė kartu su česnaku ir svogūnu susmulkinkite mėsmale, išmaišykite. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir kartu su minkštu sviestu sudėkite į maltą mėsą, išmaišykite.
Mėsytę pasūdykite ir pagardinkite pipirais, dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Į maltą mėsą suberkite džiūvėsėlius, gerai išminkykite rankomis
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, drėgnomis rankomis suformuokite kotletus.
Kepkite kotletus keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Gauname minkštus kreminius kotletus. Kaip garnyras puikiai tinka bulvių košė.
