Sekite mus Facebook'e!
Apie šį pyragą svajojau jau nuo žiemos. Labai norėjau išbandyti, nes jis gaminamas kitaip nei neįprastai, rabarbarai jam kepami atskirai ir tik iškepti uždedami ant jau iškepto dar šilto biskvito. Šis pyragas su migdolų ir kukurūzų miltais, visai be glitimo, su geraisiais riebalais – ypač tyru alyvuogių aliejumi ir cukraus kiekį, kaip visada, pamažinau. Na tikrai, labai geras! Drėgnas, aromatingas, nes jam naudojau Santa Maria kardamoną, cinamoną ir vanilinį cukrų, o rabarbarams rausvos spalvos suteikiau stipria kinrožių arbata. Patiko visai šeimynai. Įtraukiu šį receptą į mėgstamiausių kepinių su rabarbarais sąrašą! Tikrai kepsiu dar ne vieną kartą!
Sudėtis
- Keptiems rabarbarams:
- 350 g rabarbarų
- 3 šaukštų rudojo cukraus
- 100 ml stiprios kinrožių arbatos
- 1 šaukštelio malto „Santa Maria” kardamono
- 2 šaukštelių malto „Santa Maria” cinamono
- Pyragui:
- 3 kiaušinių
- 100 g rudojo cukraus
- 100 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 100 g graikiško jogurto
- 1 citrinos smulkai nutarkuota žievelė
- 200 g migdolų miltų
- 50 g kukurūzų miltų
- 2 šaukštelių „Santa Maria” kepimo miltelių
- 2 šaukštelių „Santa Maria” vanilinio cukraus
- Patiekimui:
- graikiško jogurto
- alyvuogių aliejaus
- našlaičių žiedų papuošimui
Paruošimo eiga
Paruoškite rabarbarus kepimui. Užplikykite stiprią kinrožių arbatą. Juos nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ilgais pagaliukais (žiūrėkite video) ir dėliokite kepimo skardoje ant kepimo popieriaus. Apibarstykite rabarbarus cukrumi, cinamonu, kardamonu, o ant viršaus užpilkite nukoštos stiprios kinrožių arbatos. Ant viršaus uždėkite suglamžytą ir sudrėkintą kepimo popierių, jo viduryje iškirpkite nedidelę skylutę, taip kepant skysčiai taip greitai neišgaruoja ir rabarbarai iškepta minkštesni.
Paruoškite pyrago tešlą. Kiaušinius konditerine šluotele išplakite su cukrumi, tada lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir plakite, kol jis vienodai pasiskirstys tešloje. Į tešlą sukrėskite graikišką jogurtą ir plakdami įmaišykite, smulkai įtarkuokite geltonają citrinos žievelę. Kitame inde sumaišykite migdolų ir kukurūzų miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Drėgnuosius tešlos ingredientus apjunkite su sausaisiais į vientisą tešlą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Kartu šalia statykite kepti ir rabarbarus.
Iškepusį pyragą išimkite palikite kepimo formoje ir kol dar karštas subadykite mediniu pagaliuku. Iškepusius rabarbarus gražiai paskleiskite ant subadyto pyrago, ant viršaus užpilkite visas kepant susidariusias sultis. Palikite pyragą ataušti kepimo formoje, per tą laiką rabarbarų sultys įsigers į biskvitą ir jį skaniai sudrėkins. Praaušusį pyragą kartu su kepimo popieriumi išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite gabalėliais. Patiekite su graikiniu jogurtu, ant jo užpilkite šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus, papuoškite valgomais našlaičių žiedais.
