Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobula Maltos mėsos vakarienė

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Patiekalas pasirodo skanus ir labai sotus.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– bet kokia malta mėsa, 800 g;

– bulvės, 5 – 6 vnt;

– česnakai, 2 gvazdikėliai;

– sviestas, 100 g;

– pienas, 1 l;

– miltai, 3 šaukštai;

– druskos ir pipirų, krapų pagal skonį;

– muskato riešutas, 0,5 šaukštelio.

Virkite bulves su apvalkalu, kol pusiau iškeps.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais ir gerai maišydami pakepinkite miltus iki auksinės rudos spalvos.

Supilkite pieną ir išmaišykite mišinį, kad neliktų gumuliukų. Užvirus padažą virkite 10 minučių, nuolat maišydami masę. Virkite ant vidutinės ugnies. Likus minutei iki virimo, įberkite druskos ir muskato riešuto.

Faršą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, smulkintu česnaku, druska ir pipirais, šviežiomis arba džiovintomis žolelėmis.

Formuojame kotletus.

Bulves atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.

Į kepimo indą supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, aptepkite šonus, o indo dugną ir šonus padėkite bulvių sluoksnį. Ant viršaus dėkite kotletus, palikdami šiek tiek tarpo tarp jų. Šioje vietoje padėkite bulvių griežinėlius kraštais.

Rekomenduojame:  Švelnios ir sultingos jautienos kepenėlės – mano patikrintas receptas!

Padažą užpilkite ant indo, geriau, jei jis karštas.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite indą 40 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, patiekalą pabarstykite tarkuotu sūriu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.