Sekite mus Facebook'e!
Aromatingi kepiniai su sultenėmis ir cukruotais vaisiais visada buvo skanūs. Keksiukai buvo ir tebėra daugelio žmonių mėgstamas desertas. Senovės romėnai žinojo, kad keksiukai yra skanūs ir saldūs. Būtent Romoje jie pradėjo gaminti keksiukus
. Praeities kepiniai labai skiriasi nuo dabartinių. Romėnai keksiukus gamino iš miežių masės, į kurią pridėdavo sultenių, granatų grūdų, riešutų ir medaus.
Vėliau keksiukai atgimė XVI a. Jos pradėtos kepti visur turtingiems žmonėms. Dabar keksiukus gali sau leisti kiekvienas. Geriau, žinoma, keksiukus pasigaminti patiems.
Keksiuko ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Cukrus – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vienos citrinos žievelės;
- ½ citrinos sulčių – 50 ml;
- Sviestas – 120 g;
- Pienas – 100 g;
- Miltai – 250 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Kiaušiniai – 3 vnt.
Sudedamosios dalys fudžei:
- Sudedamosios dalys: kondensuotas pienas – 100 ml;
- citrinų sultys – 2 valg.
Keksiuko paruošimas:
Į cukrų suberkite citrinos žievelę, sudėtines dalis sumalkite. Į masę sudėkite minkštą sviestą, išmaišykite. Į masę po vieną įmuškite kiaušinius, toliau maišykite
. Į paruoštą masę persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą tešlą. Į tešlą supilkite citrinų sultis ir pieną, išmaišykite.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais
.
Nukratykite miltų perteklių nuo formos. Supilkite tešlą į formą, paskirstykite ją po visą paviršių.
Tešlos viduryje mentele padarykite įpjovą. Pyragą kepkite 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Kondensuotą pieną sumaišykite su citrinos sultimis. Užpilkite
fondaną ant paruošto pyrago ir palikite atvėsti.
Papuoškite tortą citrinos žievele.
