Sekite mus Facebook'e!
Krikščionims gavėnia yra svarbus laikas, nes tai susilaikymo laikotarpis, skirtas jų religiniams interesams. Per gavėnią negalima valgyti mėsos ir pieno produktų, taip pat alkoholio ir saldumynų. Tai reiškia, kad kuriam laikui reikia atsisakyti įvairių maisto malonumų. Pasninkas laikomas naudinga praktika net dėl medicininių priežasčių. Jis padeda išvalyti organizmą nuo kenksmingų medžiagų ir numesti viršsvorį
. Tačiau parduotuvėse gali būti sunku rasti pasninko produktų. Tai ypač pasakytina apie kepinius. Iškepti liesą ir skanų
pyragą
yra sudėtinga užduotis
. Todėl verta pabandyti išsikepti liesą pyragą patiems.
Lieso pyrago ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- raugas – šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cinamono – ½ šaukštelio;
- cukraus – 200 g;
- apelsinų sultys – 200 g;
- augalinis aliejus – 80 g;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- sultenių – 80 g;
- morkos – 150 g.
Lieso pyrago paruošimas:
Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius, druską, cinamoną, išmaišykite. Į atskirą dubenį supilkite cukrų, sumaišykite su augaliniu aliejumi ir apelsinų sultimis
. Sulčių mišinį supilkite į miltus, užminkykite tirštą tešlą
.
Riešutus sutrinkite į smulkius trupinius, supilkite juos į tešlą kartu su sultenėmis
. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją tešlą ir tolygiai paskirstykite.
Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Tai gera alternatyva pasninkaujant, nes pyrago sudėtyje tiesiog nėra sviesto, kiaušinių ar pieno.
