Sekite mus Facebook'e!
Dabar bulvės yra labai svarbi daugelio šalių gyventojų maisto produktų krepšelio dalis. Tai puikus garnyras ir pagrindinis patiekalas. Iš bulvių galima gaminti ne tik bulvių košę, bet ir kepti pyragus, bulvytes ir blynus
. Bulvės tiesiogine prasme yra šiuolaikinės kultūros dalis. Neįsivaizduojate greitojo maisto užkandinės, kurioje nebūtų keptų bulvyčių. Tuo pat metu kai kurie žmonės mano, kad bulvės yra kenksmingos organizmui
. Bulves galima paruošti naudingai. Pavyzdžiui, pasigaminti bulvių salotų.
Bulvių salotų ingredientai:
- bulvių – 4 vnt;
- kiaulienos – 250 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- 6 % acto – 4 šaukštai;
- sojų padažas – 4 šaukštai;
- kalendros – 1 šaukštelis;
- pipirų mišinys – ½ šaukštelio;
- smulkintų pipirų – 1 šaukštelis.
Bulvių salotų paruošimas:
Nuluptas bulves sutarkuokite korėjietiška tarka ir kruopščiai nuplaukite. Į puodą
supilkite
vandenį ir užvirinkite, pasūdykite
. 3 valgomuosius šaukštus acto supilkite į verdantį vandenį, sudėkite bulves ir užvirkite. Bulves išverskite ant durtuvo, kad nusivarvėtų vanduo.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, kiaulieną supjaustykite plokštelėmis. Keptuvėje augaliniame aliejuje iš pradžių apkepkite svogūną, tada kiaulieną, kol ji taps auksinė
. Į mėsą supilkite sojų padažo, kalendros ir pipirų mišinį. Į bulves sudėkite apkeptą mėsą, smulkintą raudonąją aštriąją papriką ir išspaustas česnako skilteles
. Į salotas įpilkite šaukštą acto ir viską sumaišykite
.
Gausite skanių bulvių salotų su mėsa. Jei norite, raudonosios aitriosios paprikos galite nedėti.
