Sekite mus Facebook'e!
Vinaigretė – tai populiarios salotos iš virtų daržovių, t. y. burokėlių, bulvių, morkų ir marinuotų agurkų. Į
vinegretės
sudėtį taip pat gali įeiti rauginti kopūstai, žalieji žirneliai, svogūnai arba žalieji svogūnai, žolelės ir augalinis aliejus.
Vinegretė dažnai patiekiama kaip šaltos salotos arba užkandis
.
Jis yra saldžiarūgščio skonio, o norint suteikti skonio ir gaivumo, jį galima papildyti įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Manoma, kad vinaigretė atsirado Rusijoje dar XIX a. ir buvo šaltas užkandis
. Paruoškime šiuolaikinę vinaigretės versiją namuose.
Vinaigretės ingredientai:
- Bulvės – 300 g;
- Burokėliai – 300 g;
- morkos – 300 g;
- marinuoti svogūnai – 60 g;
- Rauginti kopūstai – 150 g;
- Marinuoti agurkai – 150 g;
- žalieji žirneliai – 240 g.
Padažo ingredientai:
- Ingredientai: augalinis aliejus – 5 valg;
- obuolių sidro actas 6 % – 1,5 valgomojo šaukšto;
- medaus – 1/2 šaukštelio;
- Šrirachos – 1/2 šaukštelio;
- Druska – 1/2 šaukštelio.
Užpilo paruošimas:
Kiekvieną daržovių rūšį (bulves, morkas ir burokėlius) suvyniokite į foliją ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje valandą. Norėdami marinuoti svogūnus, juos smulkiai supjaustykite, sumaišykite su druska ir cukrumi, užpilkite obuolių actu.
10 minučių, kol svogūnai marinuosis, nulupkite iškepusias daržoves. Burokėlius, bulves,
morkas
, agurkus, raugintus kopūstus supjaustykite nedideliais kubeliais
. Burokėlius ir morkas užpilkite augaliniu aliejumi. Padažui į dubenį su aliejumi supilkite actą, įdėkite medaus, šiurpiųjų rūgščių ir druskos, išmaišykite
. Į salotinę sudėkite burokėlius, marinuotus svogūnus, agurkus, morkas, bulves, žaliuosius žirnelius, kopūstus, supilkite padažą.
Sumaišykite ingredientus
.
Gausite skanų salotų užpilą.
Tai puikus rūgštumo ir saldumo derinys viename patiekale, sveikas užkandis ir priedas prie pietų.
