Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Salotos, kurias dažnai ruošiame neteisingai. Skanus vinaigretas: visa paslaptis slypi tinkamame padaže

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vinaigretė – tai populiarios salotos iš virtų daržovių, t. y. burokėlių, bulvių, morkų ir marinuotų agurkų. Į

vinegretės

sudėtį taip pat gali įeiti rauginti kopūstai, žalieji žirneliai, svogūnai arba žalieji svogūnai, žolelės ir augalinis aliejus.

Vinegretė dažnai patiekiama kaip šaltos salotos arba užkandis

.

Jis yra saldžiarūgščio skonio, o norint suteikti skonio ir gaivumo, jį galima papildyti įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Manoma, kad vinaigretė atsirado Rusijoje dar XIX a. ir buvo šaltas užkandis

. Paruoškime šiuolaikinę vinaigretės versiją namuose.

Vinaigretės ingredientai:

  • Bulvės – 300 g;
  • Burokėliai – 300 g;
  • morkos – 300 g;
  • marinuoti svogūnai – 60 g;
  • Rauginti kopūstai – 150 g;
  • Marinuoti agurkai – 150 g;
  • žalieji žirneliai – 240 g.

Padažo ingredientai:

  • Ingredientai: augalinis aliejus – 5 valg;
  • obuolių sidro actas 6 % – 1,5 valgomojo šaukšto;
  • medaus – 1/2 šaukštelio;
  • Šrirachos – 1/2 šaukštelio;
  • Druska – 1/2 šaukštelio.

Užpilo paruošimas:

Kiekvieną daržovių rūšį (bulves, morkas ir burokėlius) suvyniokite į foliją ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje valandą. Norėdami marinuoti svogūnus, juos smulkiai supjaustykite, sumaišykite su druska ir cukrumi, užpilkite obuolių actu.

Rekomenduojame:  Vaisių sodas bute

10 minučių, kol svogūnai marinuosis, nulupkite iškepusias daržoves. Burokėlius, bulves,

morkas

, agurkus, raugintus kopūstus supjaustykite nedideliais kubeliais

. Burokėlius ir morkas užpilkite augaliniu aliejumi. Padažui į dubenį su aliejumi supilkite actą, įdėkite medaus, šiurpiųjų rūgščių ir druskos, išmaišykite

. Į salotinę sudėkite burokėlius, marinuotus svogūnus, agurkus, morkas, bulves, žaliuosius žirnelius, kopūstus, supilkite padažą.

Sumaišykite ingredientus

.

Салат, который мы часто готовим неправильно. Вкусный винегрет: весь секрет в правильном соусе

Gausite skanų salotų užpilą.

Салат, который мы часто готовим неправильно. Вкусный винегрет: весь секрет в правильном соусе

Tai puikus rūgštumo ir saldumo derinys viename patiekale, sveikas užkandis ir priedas prie pietų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *