Sekite mus Facebook'e!
Sutirštinto pieno istorija siekia XIX a. pradžią, kai prancūzų konditeris Nicolas Apper pastebėjo, kad sandariai uždarytame stiklainyje išvirtos sultys ilgai negenda. Šis principas tapo naujo konservavimo būdo pagrindu.
1849 m. amerikiečių išradėjas Gale’as Bordenas pasauliui pristatė pirmąjį praktinį sutirštinto pieno pavyzdį, o 1856 m. užpatentavo jo gamybos technologiją.
Šiandien sutirštintas pienas tebėra populiarus produktas, plačiai naudojamas kulinarijoje. Papasakosime, kaip pasigaminti bandelių su sutirštintu pienu.
Sudedamosios dalys bandelėms su sutirštintu pienu:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 100 g;
- Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- Miltai – 550 g;
- Pienas – 250 ml;
- Mielės – 12 g;
- Sviestas – 50 ml;
- Virtas sutirštintas pienas;
- Druska – žiupsnelis.
Bandelių su sutirštintu pienu paruošimas:
Vieną kiaušinį padalykite į trynį ir baltymą. Kiaušinį ir baltymą sumaišykite su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi, išplakite iki vientisos masės.
Į miltus supilkite trynius, supilkite pieną, sudėkite išplaktus kiaušinius su cukrumi. Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į tešlą, suberkite į gumulėlį
. Ištepkite daugiafunkcinę keptuvę augaliniu aliejumi, sudėkite į ją tešlą, valandą palaikykite šiltai. Tada išminkykite tešlą, padalykite ją į 4 lygias dalis.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 20 cm skersmens paplotėlį
, padalykite paplotėlį į 4 dalis, į kiekvieną trikampį įdėkite po šaukštą kondensuoto pieno, suvyniokite kaip bandeles.
Sudėkite bandeles ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
, patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 18 minučių.
Su kondensuotu pienu iškeptos bandelės būna labai minkštos ir aromatingos.
Šiam receptui pagal pageidavimą galite naudoti kitus įdarus.
