Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai yra vienas mėgstamiausių skanėstų visame pasaulyje. Su šiuo desertu siejama daugybė nuostabių įvykių
. Sausainiai buvo žinomi dar Senovės Egipte. Jie buvo gaminami iš medaus, sviesto ir miltų mišinio.
Viduramžiais sausainiai išpopuliarėjo Europoje. Viduramžių desertų receptuose be cukraus ir medaus dažnai galima rasti prieskonių.
NVS šalyse sausainiai atsirado XVIII a. Jie buvo atvežti iš Olandijos ir vadinosi „koffee”.
Dabar yra daug įvairių sausainių rūšių. Išsikepkime naminių paprastų sausainių arbatai.
Sausainių ingredientai:
- Miltai – 250 g;
- raugo – 1 šaukštelis;
- cukraus – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- sviestas – 100 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- varškė – 200 g;
- sultenių – 100 g.
Biskvito paruošimas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, 80 g cukraus ir druska. Į birius produktus sudėkite šaltą sviestą ir trinkite rankomis, kol pasidarys trupiniai
. Tešloje padarykite įdubimą, supilkite didžiąją dalį plakto kiaušinio. Į tešlą sudėkite varškę ir kruopščiai išmaišykite, kad gautųsi minkšta ir lipni tešla.
Į tešlą supilkite sultenes ir išmaišykite. Pabarstykite stalą miltais ir kočėlu iškočiokite ne storesnę kaip cm storio tešlą. Aptepkite likusiu kiaušiniu ir apibarstykite cukrumi.
Tešlą supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Vietoj sultenių galima naudoti kitus įdarus, pavyzdžiui, riešutus arba šokoladą. Gausite paprastą ir skanų sausainį arbatai.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
