Sekite mus Facebook'e!
Vištienos pyragaičių istorija siekia senus laikus. Tokie patiekalai egzistavo daugelyje kultūrų ir buvo vieni iš pagrindinių valgių ant stalo.
Vištienos pyragėliai slavų virtuvėje atsirado pagonybės laikais. Tada jie buvo ruošiami ypatingomis progomis ir apeigų metu.
Laikui bėgant vištienos pyragai tapo kasdieniu maistu. Jie buvo gaminami kiekvienoje šeimoje ir patiekiami pietums arba vakarienei
. Išsikepkime purių ir kvapnių pyragėlių su vištiena patys.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 300 ml;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 20 g;
- Miltai – 500 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištienos šlaunelės – 400 g;
- pievagrybiai – 200 g;
- svogūnai – 2 vnt;
- Sviestas – 50 g;
- Grietinėlė – 2 valg;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ½ šaukštelio.
Paruošimas:
Sumaišykite kefyrą su druska, cukrumi ir kiaušiniu, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį
supilkite
augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite
. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir 8 min. minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Tada tešlą 8 minutes palikite po rankšluosčiu.
Svogūną, pievagrybius ir vištienos šlauneles supjaustykite smulkiais kubeliais
.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos.
Į svogūnus sudėkite grybus ir kepkite, kol išgaruos juose esanti drėgmė
.
Į svogūnus ir grybus sudėkite vištieną ir kepkite, kol ji pabals
. Faršą pasūdykite ir papipirinkite, supilkite į jį miltus. Porą minučių pakepinkite grybus, svogūnus ir mėsą su miltais, nepamiršdami nuolat maišyti
. Į faršą supilkite grietinę ir grietinėlę, išmaišykite ir minutę pakepinkite.
Palikite įdarą atvėsti, o tuo metu minkykite tešlą. Padalykite
tešlą į dvi lygias dalis, iš kiekvienos dalies padarykite po 6 ritinėlius
.
Suktinukus iškočiokite į nedidelius plokščius pyragėlius ir sudėkite į juos įdarą.
Įdarą užkimškite pyragėlių viduje tarsi maišelius
.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Gausite paprastus skanius paplotėlius su sultingu įdaru.
Receptui galite naudoti ir vištienos krūtinėlę, ir kumpį.
