Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Solyanka sriuba – receptai, kaip namuose virti skanią solyanka

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pagrindinis jo skonio reikalavimas ir sąlyga buvo privalomas „rūgštumo“ buvimas, kuris bet kokiu atveju „išgelbėjo“ jo valgomumą, nes kukliame senovės valstiečių gyvenime jie ruošė tokią sriubą iš visko, ką Dievas atsiuntė, kad pamaitintų dažnai labai didelę šeimą.

Restoranuose ir gerbiamose kulinarijos knygose ji buvo vadinama „sbornaja soljanka“, o trumpai – „soljanka“ . Ruošiant tokią sriubą, naudojama išties daug ingredientų, apie keturių rūšių mėsa bet kokia forma, įskaitant dešreles ir smulkintas dešras, kumpį. Į soljanką dedami marinuoti grybai, sūdyti ir marinuoti agurkai, konservuotos alyvuogės, morkos, svogūnai, pomidorų pasta, o gatavas patiekalas taip pat papuošiamas plonu šviežios citrinos griežinėliu.

Ši nuostabi sriuba suteikia erdvės virėjų kūrybiškumui. Todėl jie sugalvojo solianką su žuvimi, įvairių daržovių soliankas: solianką su kopūstais, grybais, naminę solanką, gruzinišką solanką. Jūs ir aš taip pat turime galimybę sugalvoti savo solanką. Labiausiai tikėtina, kad taip ir nutinka – kiekvieną kartą tokia sriuba gaunasi vis kitokia, bet visada skani.

Produktai, reikalingi solyankai

Mėsos soljankai pirmiausia reikėtų pasirinkti skirtingas mėsos rūšis ir virti mėsos gaminius pagal savo skonį, natūraliai arba pagal soljankos receptą. Visų rūšių mėsą ir virtus mėsos gaminius reikia supjaustyti gražiais kubeliais: žalią mėsą – didesniais (jie suvirs), virtą – tokius, kokie yra (verdant jų tūris šiek tiek padidės).

Visas daržoves pagal solyanka receptą reikia nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais: bulves – dideles, morkas – ant rupios trintuvės, svogūnus – smulkiai supjaustyti.

Jei pasirinkote pievagrybių sriubą su grybais, šviežius grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais, o džiovintus – kelias valandas, geriausia nuo vakaro iki ryto, pamirkykite. Užpilo vandens neišpilkite – jis nukoš į ​​pievagrybių sultinį. Išmirkytus grybus virkite nedideliame kiekyje vandens ir, kaip ir šviežius, supjaustykite plonais griežinėliais.

Soliankos sriuba ruošiama mėsos sultinyje, o gaminimo metu į ją dedama mėsos, dešrelių, dešrainių ir rūkytos mėsos. Pagal receptą šioje sriuboje nėra bulvių, tačiau bulvių mėgėjų neįmanoma sustoti ir jie taip atsitraukia – ir šios soliankos skoniui tai nė kiek nenukenčia. Rezultatas – labai soti, apetitą kelianti ir gražiai aromatinga soliankos sriuba.

Rekomenduojame:  Ir aš pati buvau laiminga, ir mano vyras tai gyrė. Skani sriuba su mėsos kukuliais: greitas receptas

Sudedamosios dalys:

  • šviežia jautiena – 300 gramų;
  • virtos ir rūkytos dešros – 200 gramų;
  • rūkyta mėsa – 200 gramų;
  • dešrelės – 6 gabalėliai;
  • bulvės – 3 gabalėliai;
  • sūdyti arba marinuoti agurkai – 3 gabalėliai;
  • svogūnas – 1 gabalėlis;
  • šviežios morkos – 1 šaknis;
  • konservuotos alyvuogės – 1 stiklainis;
  • pomidorų pasta – 3 šaukštai;
  • citrinos griežinėliai;
  • druska ir žolelės – pagal skonį.

Solyanka sriuba ruošiama taip:

  1. Šiai sriubai jautieną reikia šiek tiek apvirti, išimti iš sultinio, supjaustyti lygiomis dalimis ir vėl sudėti į sultinį, tada sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir toliau virti solyanka ant vidutinės ugnies.
  2. Šiuo metu šviežiai nuplautas morkas sutarkuokite stambia tarka, o nuluptus svogūnus ir marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Pirmiausia svogūnus ir morkas pakepinkite augaliniame aliejuje, tada sudėkite susmulkintus marinuotus agurkus ir kepkite dar kelias minutes maišydami, tada sudėkite pomidorų pastą ir, maišydami, troškinkite visą mišinį ant silpnos ugnies minutę ar dvi.
  3. Paruoštą daržovių troškinį su pomidorų pasta sudėkite į sultinį su mėsa ir verdančiomis bulvėmis, užvirinkite ir sudėkite kubeliais pjaustytas dešreles, dešrainius ir rūkytą mėsą, prieš tai lengvai apkeptą augaliniame aliejuje. Dar kartą virkite, kol užvirs, ir troškinkite troškinį ant silpnos ugnies 5–7 minutes .
  4. Pačioje virimo pabaigoje sudėkite alyvuoges be sūrymo, citrinas, supjaustytas griežinėliais, paragaukite rūgštelės ir, jei leidžiama, įpilkite alyvuogių sūrymo. Palaukite, kol vėl užvirs, ir solyanka bus paruošta.
  5. Patartina nukėlus keptuvę nuo ugnies, solyanka kurį laiką pastovėti po dangčiu, o prieš patiekiant į sriubos dubenį įberti smulkiai supjaustytų šviežių žolelių.

2. Grybų solyanka receptas

Grybų sriuba su grybais, kaip visi supranta, ruošiama pridedant grybų, kurie suteikia grybams unikalų naminį skonį ir aromatą. Grybai gali būti naudojami tiek švieži, tiek džiovinti. Tik džiovintus grybus reikia iš anksto pamirkyti.

Sudedamosios dalys:

  • pievagrybiai arba bet kokie švieži grybai – 300 gramų;
  • džiovinti grybai (baltieji skanesni) – 50 gramų;
  • šviežias svogūnas – 1 gabalėlis;
  • šviežios morkos – 1 šaknis;
  • pomidorų pasta – 2 šaukštai;
  • kvietiniai miltai – 1 valgomasis šaukštas;
  • marinuoti agurkai – 2 gabalėliai;
  • alyvuogės sūryme – 1 stiklainis;
  • vyšniniai pomidorai – 7 gabalėliai;
  • alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
  • lauro lapas – 1 gabalėlis;
  • druska ir pipirai – pagal skonį;
  • vanduo virimui – 2 litrai.
Rekomenduojame:  Mane išmokė mano uošvė. Skaniausias ir greičiausias žirnių sriubos receptas: prieinamas ir paprastas

Solyanka sriubą su grybais paruoškite taip:

  1. Džiovintus grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu kiaurasamtyje ir pamirkykite nedideliame kiekyje vandens, geriausia vakare. Norėdami paruošti pačią solyanką, virkite išmirkytus grybus, kol išvirs.
  2. Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną, nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje, kurioje virsite sriubą, svogūną kepkite verdančiame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol taps permatomas, tada sudėkite tarkuotas morkas ir toliau kepkite, kol išvirs. Tada sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir maišydami pabarstykite miltais. Padažą kepkite dar 2 minutes.
  3. Į padažo mišinį įpilkite grybų sultinio ir troškinkite apie 5 minutes, tada sudėkite kubeliais pjaustytus marinuotus agurkėlius, viską išmaišykite ir trumpai troškinkite.
  4. Tuo pačiu metu keptuvėje su augaliniu aliejumi lengvai apkepkite supjaustytus virtus džiovintus ir šviežius grybus ir sudėkite į puodą su troškintomis daržovėmis, kur maišydami užpilkite karštu vandeniu. Įbėrus druskos ir pipirų, 10 minučių nuo užvirimo virkite solyanka sriubą su grybais.
  5. Sudėkite alyvuoges, vyšninius pomidorus ir virkite 5 minutes, tada likus 1–2 minutėms iki virimo pabaigos, įdėkite lauro lapą. Į prie stalo patiekiamą grybų sriubos porciją įdėkite smulkintų žalumynų ir ploną šviežios citrinos griežinėlį.

3. Naminis žuvies sriubos „Solyanka“ receptas

Tai gana įdomus ir sveikas pirmasis patiekalas, kuriame žuvies buvimas neprieštarauja pagrindinėms soljankos sriubos virimo taisyklėms. Be to, toks puikiai skanus patiekalas gali praturtinti ir paįvairinti mūsų namų meniu, ypač su žuvimi.

Sudedamosios dalys:

  • lašišos filė – 500 gramų;
  • konservuotos alyvuogės – 1 stiklainis;
  • lašišos griežinėliai sodriam sultiniui – 300 gramų;
  • šviežios bulvės – 3 gumbai;
  • marinuoti agurkai – 4 vidutinio dydžio gabalėliai;
  • svogūnas – 1 gabalėlis;
  • citrina – 1 gabalėlis;
  • pomidorų pasta – 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus – 3-4 šaukštai;
  • lauro lapas – 2 gabalėliai;
  • maltų juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų žirnelių, stalo druskos – pagal skonį.
Rekomenduojame:  Švelni cukinijų tyrės sriuba. Kaip ją skaniai paruošti be mėsos

Žuvies sriubos „Solyanka“ paruošimas:

  1. Lašišos gabalėlių likučius sudėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu ir virkite sultinį, kol išvirs, pabaigoje įberdami pipirų ir lauro lapų. Paruoštą sultinį nukoškite.
  2. Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Šviežias bulves nulupkite dideliais kubeliais, nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite peiliu. Nuplautą citriną supjaustykite griežinėliais ir išimkite sėklas. Lašišos filė supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
  3. Keptuvėje su verdančiu augaliniu aliejumi pakepinkite smulkintą svogūną su kubeliais pjaustytu marinuotu agurku, kol iškeps. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar kelias minutes, nuolat maišydami.
  4. Į puodą su sultiniu sudėkite didelius bulvių kubelius, keptas daržoves ir užvirinkite sriubą. Nedelsdami sudėkite smulkintos lašišos gabalėlius ir virkite, kol iškeps.
  5. Belieka tik sudėti alyvuoges su sūrymu, prieskoniais, druska ir užvirinkite. Kai tik užvirs, į sriubą įdėkite citrinos skiltelių. Nuimkite paruoštą žuvies sriubą nuo ugnies, virkite po dangčiu apie 15 minučių ir patiekdami pabarstykite kiekvieną porciją smulkintomis žolelėmis.

Solyanka gaminimo patarimai ir paslaptys

  1. Mėsa ir rūkyti ingredientai nesugadins sriubos su gausa, o kokybė turi būti nepriekaištinga. Sriubos su daržovėmis skonis tiesiogiai priklauso nuo jų sodrumo.
  2. Specialūs reikalavimai marinuotiems agurkams – jie turi būti traškūs, kad kepant nesuirtų, o tai sugadins ne tik patiekalo išvaizdą, bet ir skonį.
  3. Būtina rasti įvestų prieskonių pusiausvyrą, atsižvelgiant į gana stiprią mėsos aromato koncentraciją su rūkyta mėsa. Pernelyg dideli prieskoniai gali akivaizdžiai pabloginti visos solyanka sriubos skonį, nesvarbu, ar tai būtų mėsa, ar žuvis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.