Sekite mus Facebook'e!
Daržovių kotletai gali būti naudinga mitybos raciono dalis, nes juose yra vitaminų, mineralų ir skaidulinių medžiagų. Tačiau verta prisiminti, kad daržovių kotletų nauda priklauso nuo jų sudėties
. Bulvių kotletai gali padėti pagerinti virškinimą, sumažinti cholesterolio kiekį, sustiprinti imunitetą, normalizuoti medžiagų apykaitą ir palaikyti širdies bei kraujagyslių sveikatą
. Todėl daržovių kotletus tikrai reikėtų įtraukti į savo mitybos racioną. Mėsos patiekalus naudinga pakeisti bulvių analogais
. Receptas gali būti aktualus, pavyzdžiui, pasninkaujantiems žmonėms arba vegetarams.
Paruoškime kartu gardžius bulvių kotletus
.
Ingredientai: 1:
- Bulvės – 3 vnt;
- Svogūnai – 2 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Sūris – 100 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolės – ryšulėlis;
- Miltai – 3 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Bulvių kotletų paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite, kol suminkštės. Nuluptas morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite prie svogūnų
. Morkas ir svogūnus kepkite, kol suminkštės. Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į svogūnus bei morkas, kartu pakepinkite minutę.
Išvirusias bulves
sutrinkite
iki košės
.
Į bulvių košę sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, įmuškite tarkuotą sūrį ir įmuškite kiaušinį.
Petražoles ir žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į bulvių košę
.
Supilkite tuos pačius miltus, druską ir kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Patepkite rankas augaliniu aliejumi, iš bulvių košės suformuokite nedidelius plokščius kotletukus
.
Keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus kepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Rezultatas – minkšti daržovių kotletai.
Juos galite patiekti tiek atskirai, tiek su grūdų garnyru.
