Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip teisingai virti grybus – paprastas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Yra kiaulienos grybų, yra ir paprastesnių – baravykų ir baravykų. Kaip kilnus kraujas, bet kruopščiai atskiestas. Prisimenu, kadaise jie buvo vadinami „juodaisiais“ grybais – nes ore pamėlynuoja, o iškepę pajuoduoja. O džiovinti irgi nelabai įdomu – skonis ir aromatas yra, bet spalva tokia… tamsi, apskritai.

Štai kodėl stačiatikiai grybautojai jų nemėgsta – jie nėra nepriekaištingai švarūs nuo pradžios iki galo. Bet jei pagalvoji, kas blogo, kai grybas keičia spalvą? Galų gale, jie valgo juodai pilkus grybus klaikiu pavadinimu – „mirties vamzdžiai“. Bet čia grybai tiesiog gražūs: juos lengva skinti, jie nesislepia po lapais, gražiai atrodo, užauga dideli. Pusvalandį pasivaikščiokite po beržyną ir gausite kibirą didelių, švarių grybų. Na, žinoma, reikia žinoti vietas.

Grįžkite į vasarnamį, supilkite kalną šių gražuolių ant stalo lauke, nukratykite geltonus rudens lapus, žalius samanų siūlus, išvarykite kuklius šliuželius, džiaukitės radę aštrių voverės dantų pėdsakus ant grybo kepurėlės, įkvėpkite. lengvos drėgmės ir saldumo kvapas, miško nuvytimas, tuo pat metu aitrus, gaivus, drėgnas, šiek tiek aštrus ir toks pažįstamas kvapas.

Rekomenduojame:  Ką galima paruošti iš 1 kg maltos mėsos: puikus pasiūlymas užimtoms šeimininkėms.

Ir tada, iškasus, ištraukite porą bulvių krūmų, nukratykite žemę nuo mažų gumbų, nuplaukite, nesistengdami nulupti odelės. Į keptuvę supilkite vandenį, įberkite šiek tiek rupios pilkos druskos, įmeskite čiobrelio šakelę ir kepkite šias bulves, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir palikite bulves išdžiūti.

O jei turite svogūnų-česnakų, tai labai pravers.

Keptuvėje saulėgrąžų aliejuje pakepinkite gana stambiai pjaustytą svogūną iki šviesiai auksinės spalvos. Į svogūną suberkite atsitiktiniais gabalėliais supjaustytus grybus ir pakepinkite 10-15 minučių, pabaigoje nepamirškite įberti druskos.

Kitoje keptuvėje, geriausia ketaus, įkaitiname aliejų, suberiame neluptas česnako skilteles, čiobrelių šakeles ir porą minučių pakepiname. Sudėkite mažas virtas bulves su lupenomis ir kepkite, didindami ugnį, iki auksinės rudos spalvos. Pabarstykite stambia druska ir šviežiais čiobrelių lapeliais.

Ant viršaus dėkite paruoštus grybus ir patiekite tiesiai į tą pačią keptuvę, čirškančius ir ugninius. Grietinė bus labai naudinga


Patiko? Pasidalink! Ačiū.