Sekite mus Facebook'e!
Blynai – daugelyje pasaulio šalių žinomas patiekalas. Jie gaminami iš skystos tešlos ir kepami keptuvėje
. Priklausomai nuo recepto,
blynai
gali būti saldūs arba sūrūs. Lietinių istorija siekia daugelį šimtmečių. Pirmieji jų paminėjimai randami rytų slavų virtuvėje. Tuomet blynai buvo gaminami iš rūgščios tešlos, kurios pagrindą sudarė paprastas raugintas pienas arba kefyras. Į tešlą buvo dedami kiaušiniai, miltai ir cukrus. Gautas mišinys šaukštu buvo dedamas ant keptuvės ir kepamas iš abiejų pusių
. Paruošti blyneliai paprastai patiekiami su grietine, medumi arba uogiene.
Išsikepkime savo tinginių pusryčių blynelius pagal šiuolaikinį receptą
.
Ingredientai tinginių bulvytėms:
- Kefyras – 250 ml;
- Sodos – šaukštelis;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- cukraus – šaukštelis;
- Pienas – 250 ml;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Dešra – 150 g;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- Sūris – 100 g;
- Miltai – 300 g.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite sodą ir maišykite, kol ingredientai sureaguos. Į kefyrą supilkite druską ir cukrų, įmuškite ten kiaušinius ir maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į kefyrą supilkite pieną ir augalinį aliejų ir vėl išmaišykite. Smulkiai supjaustykite dešrą, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite žalią svogūną
. Sūrį, dešrą ir svogūnus supilkite į kefyro ir kiaušinių mišinį. Į kefyrą supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Keptuvę patepkite pora šaukštų augalinio aliejaus. Šaukštu supilkite tešlą ant paviršiaus, uždenkite dangčiu.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Galite kepti vieną didelę keptuvę arba daug mažų – savo nuožiūra.
Tai sotūs lengvi pusryčiai.
