Sekite mus Facebook'e!
Sūrio pyragai – tai patiekalas, gaminamas iš varškės, kiaušinių, miltų ir cukraus. Šio patiekalo gaminimo būdų yra labai įvairių. Sūrio pyragai gali būti ir saldūs, ir sūrūs. Sūrio pyragaičiai taip pat gali būti pagardinti įvairiais priedais, pavyzdžiui, riešutais, vaisiais ir uogomis
. Sūrio pyragaičiai yra baltymų, kalcio ir kitų maistinių medžiagų šaltinis
.
Jie gali turėti teigiamą poveikį žmogaus sveikatai, įskaitant smegenų veiklos gerinimą, kaulų ir sąnarių stiprinimą. Pusryčiams pasigaminkime neįprastos formos sūrio pyragėlių.
Sūrio pyragėlių ingredientai:
- Miltai – 250 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- Varškė – 300 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 100 g;
- Vanilinas – 10 g.
Sūrio pyragaičių paruošimas:
Į dubenį su varške įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų ir vaniliną, išmaišykite. Į varškę persijokite miltus ir rūgpienį, užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą
. Tešlą padalykite į 4 lygias dalis, suformuokite kolobokėlius
.
Kiekvieną koloboką iškočiokite į dešrelę ir padalykite į 4 dalis. Rankomis išlyginkite dešreles ir suformuokite pailgą trikampį.
Keptuvėje su 150 ml augalinio aliejaus apkepkite kolobokus iš visų trijų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Iškepusius sūrelius galite apvolioti cukruje arba cukraus pudroje. Tai greitas desertas ir pusryčiai visai šeimai.
