Sekite mus Facebook'e!
Pyragai – tai miltiniai gaminiai su įdarais, kurie gali būti saldūs arba nesaldūs. Pyragai gali būti įvairių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų, šaltinis
. Tačiau pyragų nauda priklauso nuo jų sudėties ir paruošimo būdo. Pavyzdžiui, pyragaičiai su daržovių įdaru yra vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis, o pyragaičiai su mėsos įdaru – baltymų šaltinis
. Svarbu nepamiršti, kad pyragaičiai yra kaloringi patiekalai, kuriuos reikėtų vartoti saikingai.
Papasakosime, kaip kepti tinginių pyragaičius keptuvėje
.
Tinginių pyragaičių ingredientai:
- Kefyras – 300 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Alyvuogių aliejus – 20 ml;
- Miltai – 300 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Virtas kiaušinis – 3 vnt;
- Žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis.
Tinginių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įberkite druskos ir cukraus, įmuškite kiaušinį ir supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą
. Į mišinį sutarkuokite smulkia tarka virtus nuluptus kiaušinius. Susmulkinkite žaliąjį svogūną, supilkite jį į tešlą ir sumaišykite visus ingredientus.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, į jį suberkite nedideles tešlos porcijas.
Kepkite paplotėlius po 20-30 sekundžių iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies po dangčiu.
Gausite auksinius, sūrius tingių tinginių paplotėlius. Jiems paruošti reikia mažiausiai ingredientų ir laiko.
