Sekite mus Facebook'e!
Makaronai – bendras visų itališkos virtuvės makaronų produktų pavadinimas. Makaronų istorija siekia daug tūkstančių metų, o jų kilmė vis dar ginčijamasi tarp istorikų ir kulinarų
. Kai kurie tyrinėtojai mano, kad makaronai į Italiją buvo atvežti iš Azijos Aleksandro Didžiojo laikais. Kiti mano, kad jie atsirado Senovės Romoje, kur jiems gaminti buvo naudojamas miltų ir vandens mišinys
. Pirmą kartą makaronai raštu paminėti Apijaus, romėnų gurmano, gyvenusio I a. po Kr. kulinarinėje knygoje, kurioje aprašomos įvairios makaronų rūšys ir jų gaminimo būdai, o
mes papasakosime, kaip pasigaminti šiuolaikinių skanių makaronų
.
Ingredientai: 1:
- Vištienos šlaunelių filė – 400 g;
- Tagliatelle makaronai – 250 g;
- 20% grietinėlės – 300 ml;
- Sviestas – 20 g;
- Kvietiniai miltai – 1 šaukštelis;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Šviežios petražolės – 5 g;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- Vanduo – 2 litrai;
- Malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
- Parmezano sūris – 50 g;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Paruošimas:
Į puodą įpilame druskos, įpilame tagliatelle ir verdame, kol jie bus paruošti. Paprastai makaronai būna paruošti, kaip nurodyta ant pakuotės
. Smulkiai supjaustome vištienos filė ir apkepiname ją keptuvėje augaliniame aliejuje ant didelės ugnies. Filė pasūdykite, įdėkite sviesto ir įspauskite česnako skilteles.
Sumaišykite keptuvėje esančius ingredientus, suberkite miltus ir supilkite grietinėlę. Įmaišykite filė ir grietinėlę, suberkite smulkintas petražoles.
Į grietinės padažą supilkite porą stiklinių makaronų vandens. Sutarkuokite parmezaną smulkia tarka ir supilkite į padažą.
Į padažą sudėkite makaronus ir apkeptą filė bei išmaišykite.
Nepamirškite makaronų paskaninti pipirais. Tai abipusiai naudingas vakarienės variantas visai šeimai.
