Sekite mus Facebook'e!
Įvairiose šalyse yra savų populiarių pyragų su uogomis receptų. Pavyzdžiui, NVS šalyse vertinami atviri ir uždari uogų pyragai, o Europoje – pyragai su smėline arba sluoksniuota tešla.
Dažniausiai gaminami pyragai su šaldytomis uogomis: braškėmis, vyšniomis, avietėmis, mėlynėmis, serbentais
.
Įdaras gali būti ir vienkomponentis, ir mišrus
. Pyragai su uogomis gali būti saldūs arba nesaldūs, į juos gali būti dedama kitų vaisių, riešutų ir kitų produktų.
Populiariausi pyragai su uogomis yra šarlotka, smėlio pyragas su uogomis, uogų pyragas iš sluoksniuotos tešlos, uogų pyragas ant kefyro, uogų pyragas su grietinės įdaru.
Papasakosime, kaip iškepti paprastą uogų
pyragą.
Uogų pyrago ingredientai:
- Kiaušinis – 3 vnt;
- Cukrus – 110 g;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Pienas – 100 ml;
- Miltai – 200 g;
- grietinė 20 % – 3 šaukštai;
- raugas – 10 g;
- šaldytos spanguolės – 50 g;
- Krakmolas – 1 šaukštelis.
Uogų pyrago paruošimas:
Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite. į kiaušinių mišinį
suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tirštą tešlą be gumuliukų
.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją tešlą.
Dubenyje su grietine įmuškite kiaušinį, supilkite 10 g cukraus ir išmaišykite.
Ant tešlos viršaus
supilkite
grietinės masę ir pyragą apibarstykite uogomis
.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Iškepus, pyrago paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu. Jis turi išlįsti iš pyrago visiškai sausas.
