Sekite mus Facebook'e!
Bulvės yra viena populiariausių kultūrų pasaulyje. Jos
kilusios iš Pietų Amerikos, kur jos augo laukinėje gamtoje
, ir jų istorija siekia kelis šimtmečius
. Inkai indėnai bulves augino jau maždaug prieš 15 000 metų. Jie ne tik vartojo bulves kaip maistą, bet ir garbino jas kaip gyvą būtybę
. XVI a.
bulves
į Europą atvežė ispanų kolonistai
.
Iš pradžių ji buvo auginama kaip dekoratyvinis augalas, ir tik po kurio laiko europiečiai įvertino jos skonį
. Dabar bulvės valgomos visuose žemynuose
.
Tai viena iš geriausiai parduodamų daržovių. Iš bulvių galima paruošti daugybę patiekalų, pavyzdžiui, kepti su malta mėsa.
Sudedamosios dalys keptoms bulvėms su malta mėsa:
- svogūnas – vnt;
- česnakas – skiltelė;
- bulvės – 5 vnt;
- maltos mėsos – 450 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- saldžiosios paprikos – šaukštelis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- petražolių – 30 g;
- kiaušiniai – 6 vnt;
- sūris.
Keptų bulvių su malta mėsa paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustykite, sutrintą česnako skiltelę susmulkinkite. Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais
. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite maltą mėsą, sudėkite svogūną ir česnaką. Į maltą mėsą įberkite druskos, saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų ir išmaišykite.
Atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite bulves iki auksinės spalvos.
Smulkiai supjaustykite petražoles, į jas galite įdėti žaliųjų svogūnų.
Bulves pasūdykite, sudėkite į kepimo indą su malta mėsa ir išmaišykite.
Atskirai sumaišykite kiaušinius su žolelėmis, suplakite ir supilkite mišinį ant apkepo viršaus.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, ant viršaus suformuokite sūrio kepurėlę.
Kepkite patiekalą 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Rezultatas – gauname gardžią sočią vakarienę.
Troškinys su bulvėmis ir malta mėsa visada yra abipusiai naudingas variantas vakarienei ir pietums.
