Sekite mus Facebook'e!
Duona – tai įgūdžių ir kantrybės derinys. Tačiau naminės duonos kepimas ne tik džiugina skonį, bet ir pripildo namus aromatu. Namų kepiniai pusryčiams suteikia nuotaikos visai dienai
. Vadovaukitės mūsų receptu, ir nustebsite, kaip lengva ir skanu pasigaminti bandelių namuose.
Keksiukų ingredientai:
- Pienas – 370 ml;
- cukraus – 3 šaukštai;
- šviežių mielių – 20 g.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 700 g;
- cukraus – 3 litrai;
- sviestas – 120 g;
- jogurtas – 3 šaukštai;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- citrinos žievelės – vnt;
- vanilino;
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus.
Paruošimas:
Į gilų dubenį suberkite kvietinius miltus, viduryje padarykite nedidelį įdubimą. Supilkite šiltą pieną, suberkite mieles ir cukrų. Maišydami įmaišykite ne daugiau kaip 2 šaukštus viso miltų tūrio. Palikite mieles suaktyvėti 20 minučių.
Dabar įdėkite 3 valgomuosius šaukštus tiršto graikiško jogurto ir kambario temperatūros sviesto. Taip pat reikės 2 lengvai išplaktų kiaušinių trynių. Įberkite žiupsnelį druskos ir vanilino. Citrinos žievelę sutarkuokite stambia tarka. Galiausiai įberkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir išmaišykite
. Tešlą lengvai išminkykite, kad miltai sugertų skystį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Nedėdami miltų, minkykite tešlą ant darbinio paviršiaus apie 4 minutes. Kai tešla bus lygi, grąžinkite ją į dubenį
, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30-45 minutes.
Pabarstykite stalą miltais ir perkelkite tešlą. Rankomis ištempkite tešlą ir supjaustykite porcijomis.
Kaip įdarą suvyniokite abrikosų marmelado uogienę. Viršuje užspauskite kraštus.
Apvertę aukštyn kojomis, sudėkite į kepimo indą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių.
Aptepkite bandeles sviestu
ir kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 30-35 min. Uždenkite rankšluosčiu ir atvėsinkite. Tada apibarstykite cukraus pudra.
Galime išbandyti! Gero apetito!
