Sekite mus Facebook'e!
Cukinijose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, A, C, K, B grupės vitaminų, mineralinių medžiagų, įskaitant kalį, magnį, manganą, fosforą, geležį, taip pat maistinių skaidulų
. Dėl savo sudėties cukinijos gali turėti teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Pavyzdžiui, jos gerina virškinamojo trakto veiklą, padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, pasižymi diuretiniu poveikiu.
Dėl šios priežasties cukinijas verta įtraukti į savo mitybos racioną. Šią daržovę nesunku paruošti, o ji gaunasi skani
. Cukiniją galite marinuoti
, ji pasirodys
ne blogiau nei agurkai.
Sudedamosios dalys: cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija:
- krienų lapai;
- krapų šakelių;
- serbentų lapai;
- vyšnių lapai;
- česnakai;
- druskos – 3 šaukštai;
- vandens;
- cukinija – 3 vnt.
Marinuotų cukinijų paruošimas:
Nuluptą cukiniją supjaustykite 2-3 cm storio apskritimais.
Į stiklainio dugną sudėkite krienų lapus, krapų šakeles, serbentų ir vyšnių lapus. Česnako skilteles padalykite į dvi dalis ir sudėkite į stiklainį
. Į stiklainį sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją.
Ant cukinijos užpilkite garstyčių sėklų, uždenkite likusiais serbentų ir vyšnių lapais. Ant viršaus palaipsniui užberkite druskos ir supilkite vandenį. Užpilkite
vandeniu iki stiklainio viršaus, uždenkite dangteliu ir palikite šiltoje vietoje vienai dienai. Tada stiklainį apverskite, kad druska tolygiai pasiskirstytų, ir padėkite į rūsį ar kitą tamsią vietą.
Gausite marinuotas traškias cukinijas.
Tai puikus užkandis, galintis konkuruoti net su marinuotais agurkais.
