Sekite mus Facebook'e!
Dabar su kefyru gaminama daug skanių ir sveikų kepinių. Šiame rauginto pieno produkte yra bakterijų, kurios teigiamai veikia žarnyno mikroflorą. Kefyras
gerina virškinimą, stiprina imuninę sistemą ir gali padėti numesti svorio. Kefyre taip pat yra kalcio, kuris būtinas sveikiems kaulams ir dantims
. Tačiau verta prisiminti, kad kefyras yra produktas, turintis palyginti daug sočiųjų riebalų. Todėl svarbu laikytis saikingumo jį vartojant
. Papasakosime, kaip iš sveiko kefyro pasigaminti paprastą užkandį – tinginio pyragaičius.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kefyras – 250 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sūris – 100 g;
- dešra – 100 g;
- miltai – 450 g;
- raugas – 10 g.
Tinginių pyragaičių paruošimas:
Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame druską ir supilame cukrų, ingredientus maišome, kol ištirpsta smėlio grūdeliai. Į kiaušinių masę supilame kefyrą, produktus vėl išmaišome
. Sūrį sutarkuojame stambia tarka, dešrą supjaustome plonais batonais. Į kefyro ir kiaušinių mišinį sudedame sūrį ir dešrą, išmaišome.
Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Pabarstykite stalą miltais ir rankomis išminkykite tešlą, kad susidarytų tešlos rutulys.
Rankomis, o paskui kočėlu iškočiokite į didelį, maždaug 30 x 40 cm dydžio sluoksnį. Padalykite tešlą į mažus stačiakampius gabalėlius.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite į jį tešlos gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Rezultatas – sotūs, traškūs tinginio pyragėliai.
Kefyras tokius pyragėlius padaro minkštus ir švelnius.
