Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Minkštas kaip ledai. Vamzdeliai su nuostabiu įdaru per 15 minučių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vamzdeliai su kremu – tai desertas, kurį sudaro traškus vamzdelis ir kremo įdaras. Manoma, kad šis skanėstas atsirado SSRS, kai trūko pinigų. Tuomet konditeriai iš turimų ingredientų sugalvojo paprastą ir skanų desertą

. Pirmieji vamzdeliai su kremu buvo gaminami iš vaflių, kurie buvo kepami specialiose formelėse. Kremas šiaudeliams buvo gaminamas iš sviesto, kondensuoto pieno ir vanilės

. Šis desertas greitai tapo populiariu ir mėgstamu sovietinių žmonių skanėstu. Šiandien šiaudeliai su kremu išlieka aktualūs, nors receptas dažnai keičiamas. Sukurkime savo virtuvėje vamzdelių su varškės kremu variaciją.

Ingredientai: 1:

  • Miltai – 280 g;
  • kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Vanilinis cukrus – 8 g;
  • Sviestas – 100 g;
  • grietinė – 200 g;
  • Kiaušinio trynys – vnt.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Ingredientai: graikiniai riešutai – 150 g;
  • Kiaušinio baltymas – vnt;
  • Cukrus – 4 šaukštai;
  • varškė – 150 g;
  • Kiaušinio trynys – vnt.

Vamzdelių su grietinėle paruošimas:

Miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų supilkite į dubenį. Į miltus sudėkite šaltą sviestą ir rankomis išminkykite iki kreminės masės trupinių

Rekomenduojame:  Skaniau nei belyashi ir chebureks. Traškūs mėsos vamzdeliai: valgykite juos kasdien

. Į trupinius sudėkite grietinę ir kiaušinio trynį, išminkykite tešlą ir suformuokite blokelį. Palikite tešlą celofane 15 minučių šaldytuve

. Įdarui kiaušinio baltymą išplakite mikseriu su cukrumi iki blizgaus baltumo. Susmulkinkite graikinius riešutus ir suberkite juos į baltymų masę, išmaišykite.

Нежные, как мороженое. Трубочки с изумительной начинкой за 15 минут

Padalykite tešlą į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 20 cm skersmens sluoksnį. Tešlą supjaustykite kaip picą trikampėliais – po 8 vienetus kiekvienam sluoksniui

. Ant plačiosios trikampėlių dalies dėkite graikinių riešutų įdaro. Įdarą užspauskite tešlos viduje ir susukite į ritinėlį.

Нежные, как мороженое. Трубочки с изумительной начинкой за 15 минут

Dalį suktinukų dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

. Antrajam įdarui tiesiog sumaišykite varškę su kiaušinio tryniu. Panašiai padalykite tortilijas į trikampius ir dėkite juos ant platesnės trikampio dalies, suvyniodami į suktinukus.

Varškės suktinukus taip pat dėkite ant kepimo skardos

.

Kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Нежные, как мороженое. Трубочки с изумительной начинкой за 15 минут

Нежные, как мороженое. Трубочки с изумительной начинкой за 15 минут

Iškepusius suktinukus galite suvynioti į celofaninį maišelį su cukraus pudra. Taip suktinukai bus cukriniai, beveik sniego baltumo.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *