Sekite mus Facebook'e!
Kopūstai yra viena seniausių daržovių, auginama daugiau kaip prieš 4500 metų. Manoma, kad kopūstai kilę iš Viduržemio jūros regiono. Senovės graikai ir romėnai augino kopūstus, tačiau jie labai skyrėsi nuo šiuolaikinių kopūstų. Kopūstai buvo dideli ir daug tankesni. Skyrėsi ir veislės. Pavyzdžiui, senovės Romoje buvo auginami ne tik baltieji ir žalieji, bet ir mėlynieji ir net rausvieji kopūstai. Kopūstuose
gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl jie yra vertingas maisto produktas. Šiandien yra daugybė kopūstų veislių, kurios skiriasi spalva, dydžiu ir skoniu. Iš kopūstų gaminama daugybė patiekalų, pavyzdžiui, kopūstų troškinys.
Sudedamosios dalys:
- kopūstai žiediniai kopūstai – 250 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- alyvuogių aliejaus – valgomasis šaukštas;
- pomidorų padažas – 3 valgomieji šaukštai;
- mocarelos;
- krapų – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis.
Kopūstų troškinio paruošimas:
Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska ir prieskoniais pagal skonį
. Susmulkintus kopūstus sumaišykite su kiaušinių mišiniu. Keptuvę patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite į ją kopūstus ir išklokite dugną.
Kepkite troškinį po dangčiu 3-4 minutes, tada plokščia lėkšte apverskite į kitą pusę.
Aptepkite troškinį pomidorų pasta, ant paviršiaus sudėkite mocarelą.
Uždenkite troškintuvą dangčiu ir kepkite dar 2-3 minutes. Susmulkinkite petražoles ir krapus ir pabarstykite apkepą.
Taip paruošiamas paprastas kopūstų troškinys.
Šiam receptui galite naudoti ir kitų rūšių sūrį.
