Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iš nebrangios žuvies gaminu skanų pietų patiekalą. Sultingas ledjūrio menkė grietinės padaže

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žuvis visada buvo vienas svarbiausių maisto produktų žmogaus mityboje. Sunku nustatyti tikslią datą, kada žmonės pradėjo gaminti žuvį. Tačiau yra įrodymų, kad žuvis buvo pagrindinė žmonių mitybos dalis nuo paleolito laikų

. Archeologiniai radiniai, pavyzdžiui, žuvų kaulų ir žvynų liekanos, rodo, kad žmonės gaudė ir valgė žuvį jau daugiau kaip prieš 40 000 metų. Skirtingos kultūros turi savitų žuvies ruošimo būdų. Pavyzdžiui, Japonijoje populiarūs sušiai ir sašimi, Viduržemio jūros regiono virtuvėje – ant grotelių kepta žuvis, o rusų virtuvėje populiarūs žuvies pyragai ir žuvies sriuba.

Žuvį taip pat galima virti keptuvėje, troškinti ir kepti

.

Papasakosime, kaip paruošti troškintą lašišą.

Ingredientai: 1:

  • Miltai – 4 vnt;
  • Svogūnas – 2 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • pomidorų pasta – 2 valg;
  • grietinė 15 % – 2 valgomieji šaukštai;
  • Miltai – 4 valg. šaukštai;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Žuvies prieskoniai – 1 šaukštelis;
  • Vanduo – 400 ml.

Troškintos menkės gaminimas:

Sūdykite ir pipirais pabarstykite polocką, palikite marinuotis.

Готовлю из недорогой рыбы вкусное блюдо на ужин. Сочный минтай в сметанном соусе

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka

Rekomenduojame:  Kuo naudinga grikių lukštų pagalvė

. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs, tada sudėkite morkas. Daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais, sumaišykite ir apkepkite

. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su pomidorų pasta ir žuviai skirtais prieskoniais. Į mišinį supilkite vandenį, išmaišykite ir supilkite į keptuvę su daržovėmis.

Готовлю из недорогой рыбы вкусное блюдо на ужин. Сочный минтай в сметанном соусе

Marinuotą lydeką apvoliokite miltuose. Sudėkite žuvį į padažą, troškinkite po dangčiu 10 minučių.

Готовлю из недорогой рыбы вкусное блюдо на ужин. Сочный минтай в сметанном соусе

Tada žuvies gabalėlius apverskite ir troškinkite panašiai.

Готовлю из недорогой рыбы вкусное блюдо на ужин. Сочный минтай в сметанном соусе

Rekomenduojama tokį polocką patiekti su žaliaisiais svogūnais.

Готовлю из недорогой рыбы вкусное блюдо на ужин. Сочный минтай в сметанном соусе

Gausite sultingą šlakiuką grietinės padaže.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *