Sekite mus Facebook'e!
Anksčiau obuolių bandelės buvo gaminamos iš mielinės tešlos.
Europoje į obuolių bandeles buvo dedama cinamono, kad jos įgautų ypatingą skonį.
Kai kuriuose
receptuose obuoliai
buvo iš anksto troškinami
su
cukrumi ir sviestu.
Kai kuriuose receptuose obuoliai buvo iš anksto troškinami su cukrumi ir sviestu
. Keksiukų tešla buvo gaminama garuose, o tai užimdavo nemažai laiko. Pirmiausia skysta tešla buvo išminkoma, dedama į šiltą vietą ir laukiama, kol jos tūris padidės 2-3 kartus. Tada tešla buvo išminkoma ir paliekama dar kuriam laikui
. Paruoštos bandelės buvo aptepamos kiaušiniu ir kepamos orkaitėje arba krosnyje.
Paruoškime šiuolaikiškas gardžias ir kvapnias obuolių bandeles
.
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 150 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Miltai – 330 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Obuolys – 2 vnt.
Obuolių bandelių paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską ir cukrų, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinių masę supilkite kefyrą, išmaišykite ir palaipsniui supilkite miltus bei kepimo miltelius
. Rankomis
išminkykite
tešlą, kad gautųsi minkštas, švelnus, nelipnus rutuliukas. Palikite tešlą po celofanu 15 minučių.
Tuo metu nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite į didelį stačiakampį
. Ant tešlos supilkite obuolių gabalėlius, suvyniokite ir užspauskite kraštus.
Supjaustykite vyniotinį nedidelėmis dalimis, padėkite vertikaliai ir šiek tiek paminkykite.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite bandeles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Iškepusias bandeles galite apibarstyti cukraus pudra.
Gausite saldžias minkštas bandeles su obuoliais.
