Sekite mus Facebook'e!
Manoma, kad biskvitinė tešla į Europą iš Azijos buvo atvežta XVII a. pradžioje. Biskvitinis pyragas greitai išpopuliarėjo dėl savo švelnaus skonio ir oro tekstūros.
Iš pradžių biskvitinis pyragas buvo prieinamas tik didikams, tačiau ilgainiui jis tapo labiau prieinamas ir paplito. XVIII ir XIX a. biskvitiniai pyragaičiai tapo daug svarbesni. Jie buvo įtraukti į daugelio restoranų ir kavinių valgiaraščius
. biskvitiniai
pyragaičiai
pradėti gaminti su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, vaisiais, uogomis, šokoladu ir kremu
. iškepkime naminį biskvitinį
pyragą.
Ingredientai: 1:
- Kiaušinių tryniai – 6 vnt;
- Augalinis aliejus – 40 g;
- Pienas – 70 ml;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- Kukurūzų krakmolas – 18 g;
- miltai – 75 g;
- Kiaušinių baltymai – 6 vnt;
- Citrinos sultys – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 70 g;
- Kakava – ½ šaukštelio.
Biskvito paruošimas:
Į kiaušinių trynius įberkite druskos, supilkite augalinį aliejų ir pieną, išplakite iki vientisos masės. Į trynių masę supilkite vaniliną, persijokite kukurūzų krakmolą ir miltus ir užminkykite tešlą
. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su citrinų sultimis iki purių baltų putų. Į baltymų mišinį palaipsniui suberkite cukrų ir toliau plakite
. Baltymus palaipsniui supilkite į tešlą ir išmaišykite. Į atskirą dubenį įdėkite porą šaukštų tešlos, sumaišykite su kakava
. 20 cm kvadratinėje formoje sudėkite tešlą, paskirstykite ją po visą paviršių.
Ant pyrago viršaus sukurkite lygiagrečias šokoladinės tešlos juosteles
. Atsargiai smeigtuku padarykite raštus pyrago paviršiuje.
Padėkite formą ant kepimo skardos, užpilkite karštu vandeniu. Pyragą kepkite 150 laipsnių temperatūroje 60 minučių.
Gausite sultingą švelnų biskvitą. Šis pyragas taps jūsų stalo puošmena.
