Sekite mus Facebook'e!
Plokštainiai – populiari duonos rūšis, turinti šimtmečių senumo istoriją. Įvairios šalys turi savo tradicines plokštainio duoneles. Tandyr plokštainis yra nacionalinis Kaukazo, Vidurinės Azijos ir Indijos tautų patiekalas. Tradiciškai jis kepamas tandyre – molinėje ąsočio formos krosnyje. Lavašas – iš kvietinių miltų kepamas plokštainis, paplitęs tarp Kaukazo ir Artimųjų Rytų tautų.
Focaccia – itališkas kvietinis plokštainis iš įvairių rūšių tešlos. Tortilla – plona plokščia duona iš Ispanijos, kepta alyvuogių aliejuje su bulvėmis, kiaušiniais ir svogūnais
. Yra daugybė skirtingų plokštainio rūšių. Pasigaminkime klasikinę tortiliją namuose.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 300 g;
- vandens – 100 ml;
- verdančio vandens – 100 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – žiupsnelis;
- žaliojo svogūno – ryšulėlis;
- sviesto – 20 g.
Plokštainio paruošimas:
Į vieną iš dalių supilkite šaltą vandenį ir šiek tiek išminkykite. Į verdantį vandenį supilkite druską ir cukrų, išmaišykite ir supilkite į antrąją miltų dalį
. Tešlą lengvai
išminkykite
ant verdančio vandens ir tada sujunkite su antruoju gabalėliu. Tešlą
minkykite
rankomis ant stalo 2-3 minutes.
Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite. Padalykite tešlą į 3 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į ploną apskritimą.
Plokščiųjų pyragėlių viršų apibarstykite svogūnais ir kiekvieną susukite į ritinėlį.
Visus ritinėlius susukite į sraiges.
Kiekvieną sraigę susukite į plonesnį
plokštainį. Kiekvieną plokštainį kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol paruduos.
Šiuos plokštainukus galite patiekti su bet kokia sriuba.
Plakinukai skaniausi su žaliaisiais svogūnais.
