Sekite mus Facebook'e!
Pyragų genialumas slypi jų paprastume ir universalume. Pyragai gali būti saldūs ir sūrūs, atviri ir uždari, su įvairiais įdarais ir tešla. Juos galima paruošti iš pačių pigiausių ingredientų, tačiau jie visada išlieka skanus ir sotus patiekalas
. Pyragai yra namų jaukumo, šilumos ir rūpesčio simbolis
.
Jie gali tapti bet kurio stalo puošmena ir džiuginti svečius savo skoniu bei aromatu. Dabar internete galima rasti daug įvairių pyragų receptų. Tačiau iš pradžių verta išmokti, kaip kepti tinginius pyragus keptuvėje.
Ingredientai: 1:
- kefyras – 200 g;
- pieno – 100 g;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – vnt;
- raugo – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- miltai – 150 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- dešra – 150 g.
Tinginių pyragaičių paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir cukrų. Į kefyrą
supilkite
augalinį aliejų, suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite
. Į kefyrą dalimis supilkite miltus, išminkykite tirštą tešlą. Susmulkinkite žaliąjį svogūną, dešrą supjaustykite mažais kubeliais ir įmaišykite į tešlą
. Tešlą su įdaru sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, dekite į jį nedideles tešlos porcijas.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Taip gausite greitus tinginių pyragėlius. Tai puikus receptas, jei nenorite vargti su orkaite.
