Sekite mus Facebook'e!
Pyragų gamyba – tai kūrybiškas procesas, kurį galima pritaikyti pagal savo pageidavimus ir ingredientus. Yra keletas bendrų žingsnių, kurie padės jums paruošti skanų tortą. Pavyzdžiui, recepto pasirinkimas. Torto receptas turėtų atitikti jūsų skonio pageidavimus ir gaminimo įgūdžių lygį.
Ingredientų paruošimas taip pat yra svarbus žingsnis gaminant tortą. Verta įsitikinti, kad visi reikalingi ingredientai yra prieinami ir paruošti naudoti.
Svarbu laikytis recepto ir atsižvelgti į kiekvieno gaminimo etapo ypatumus, kad gautumėte norimą rezultatą. Taip pat nepamirškite apie saugumą dirbant su karštomis orkaitėmis ir aštriais peiliais
. paruoškime Veneros tortą su drėgnu biskvitu.
Kremui skirti ingredientai:
- Pienas – 400 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 250 ml;
- krakmolo – 3 valg;
- vanilino – žiupsnelis;
- sviesto – 150 g.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- cukrus – 250 ml;
- kefyras – 375 g;
- augalinis aliejus -70 ml;
- miltai – 280 g;
- kepimo soda – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis;
- kakavos – 2 valgomieji šaukštai.
Veneros pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, krakmolą ir vaniliną, išplakite. Į kiaušinių masę supilkite 50 ml šilto pieno, išmaišykite. 50 ml šilto pieno
plona srovele supilkite į karštą pieną ir išplakite
.
Nuolat maišydami pakaitinkite mišinį iki tirštumo
. Palaukite, kol kremo pagrindas šiek tiek atvės, tada supilkite į jį sviestą. Sviestą sumaišykite su kremo pagrindu, sudėkite į atskirą dubenį ir uždenkite maistine plėvele.
Tešlai skirtą kefyrą pašildykite vos aukštesnėje nei kambario temperatūroje
.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, sumaišykite su vanile ir cukrumi, išsukite iki purios
masės. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir šiltą kefyrą, persijokite ⅓ miltų, sodą ir druską, išminkykite tešlą
. Palaipsniui į tešlą suberkite likusius miltus, palikdami 20-30 g.
Vienalytę tirštą tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Į vieną tešlos dalį persijokite kakavą, o į kitą – likusius miltus
. Kepimo skardą išklokite pergamentu, supilkite ant jos baltą tešlą ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 6-7 minutes. Tokiu pat būdu iškepkite šokoladinę plutą
. Palikite plutas atvėsti po rankšluosčiu. Nupjaukite nelygius plutų kraštus, susmulkinkite juos į smulkius trupinius
. Šokoladinę plutą
aptepkite
kremu, uždenkite baltąja pluta
.
Ant baltojo pyrago viršaus užtepkite plonesnį kremo sluoksnį ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Rezultatas – gražus, švelnus Veneros tortas. Jis puikiai tinka bet kokiam arbatos vakarėliui ir pakeis daugelį pirktinių tortų.
