Sekite mus Facebook'e!
Cukinija yra mažai kaloringas produktas, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir maistinių skaidulų.
Dėl mažo kaloringumo (apie 20-25 kcal 100 g) cukinija yra dietinis produktas, o didelis maistinių skaidulų kiekis padeda pagerinti virškinimą ir išvengti vidurių užkietėjimo. Vitaminai A, B1, B2, C, PP ir mikroelementai (kalis, kalcis, magnis, geležis) padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina odos, plaukų ir nagų būklę.
Cukinijose yra antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų ir užkerta kelią tam tikrų ligų išsivystymui.
Paruoškime sotų cukinijų troškinį
.
Sudedamosios dalys: cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos:
- cukinijos – 2 vnt;
- vištienos filė – 2 vnt;
- pomidorai – 3 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- majonezas – 3 šaukštai;
- sūris – 180 g;
- sviesto – 30 g;
- česnako – 4 skiltelės;
- druskos – ½ šaukštelio.
Cukinijų apkepo paruošimas:
Cukinijas, vištienos filė ir pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, išdėliokite prie daržovių ir mėsos
. Į mišinį įmuškite kiaušinius, įpilkite majonezo. Česnako skilteles išspauskite per presą, sumaišykite su likusiais ingredientais, druska.
Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite daržovių ir vištienos mišinį.
Kepkite patiekalą 40 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Jei norite, apibarstykite apkepą sūriu, kepkite dar 20-30 min.
Gausite troškinį su sultinga vištiena ir cukinijomis. Jei norite, majonezą galite pakeisti graikišku jogurtu arba grietine.
