Sekite mus Facebook'e!
Įdaryti kopūstai – tai patiekalas iš kopūstų arba vynuogių lapų, į kuriuos įvyniojamas įdaras. Įdaras gali būti įvairus ir priklauso nuo virėjo pageidavimų. Įdaras
skirstomas į daugybę rūšių. Pavyzdžiui, yra kopūstų su grybais. Vietoj mėsos į faršą dedama grybų, kurie patiekalui suteikia ypatingą skonį ir aromatą. Vegetariškas
kopūstų
faršas – tai toks
kopūstų
faršas, į kurį nededama mėsos, bet gali būti įvairių daržovių, pavyzdžiui, morkų, svogūnų, paprikų ir t. t.
Dolma – tai armėniškas kopūstų faršo variantas, kai vietoj kopūstų naudojami vynuogių lapai. Įdaras taip pat gali būti įvairus – ryžiai, mėsa arba daržovės
. Kopūstai ne tik verdami, bet ir kepami. Papasakosime, kaip paruošti keptus įdarytus kopūstus iš Pekino kopūstų.
Ingredientai: 1:
- Pekino kopūstai – 1 žiedinis kopūstas;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- pomidoras – 1 vnt;
- maltos mėsos – 500 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- česnako – skiltelė;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- miltai – 3 valg. šaukštai.
Kepto įdaryto kopūsto paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Sutarkuokite morkas, sudėkite jas prie svogūnų, kepkite 2-3 min.
Kopūstus atskirkite nuo kopūstų lapų, susmulkinkite peiliu. Sudėkite kopūstus prie svogūnų ir morkų, kepkite, kol suminkštės.
Pomidorą supjaustykite kubeliais ir sudėkite prie kopūstų, svogūnų ir morkų
.
Nuo kopūstų lapų nuimkite antspaudą, užpilkite juos verdančiu vandeniu.
Mėsytę pasūdykite ir papipirinkite, česnako skiltelę pertrinkite. Į faršą sudėkite pakepintas daržoves, išmaišykite
. Ant kopūstų lapų šaukštais dėkite faršą, vidų užspauskite.
Į dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, druską ir išmaišykite.
Į kiaušinio masę supilkite miltus ir į juos pamerkite kiekvieną įdarytą kopūstą
.
Kepkite įdarytus kopūstus keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių apskrus.
Gausite gardžius minkštus ir sultingus įdarytus kopūstus. Jie paruošiami kuo paprasčiau, pakeičiant klasikinį receptą.
