Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai yra vienas populiariausių kepinių visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savo unikalius receptus ir tradicijas, susijusias su sausainiais
. Prancūzijoje populiarūs kruasanai – pusmėnulio formos sluoksniuoti sausainiai. Kruasanai gali būti saldūs arba sūrūs ir dažnai patiekiami su kava arba arbata pusryčiams
. Vokiečių sausainiai (plätzchen) būna įvairių formų ir skonių
.
Jie gali būti saldūs arba sūrūs ir dažnai puošiami įvairiais pabarstukais, pavyzdžiui, cukraus pudra, cinamonu arba
aguonomis. Švediški sausainiai (kex) garsėja traškia plutele ir minkštu viduriu. Švedijos šeimininkės į sausainių tešlą dažnai deda įvairių prieskonių, pavyzdžiui, kardamono ar cinamono
. Taigi, kiekvienos šalies sausainiai turi savitų ypatybių, dėl kurių jie yra populiarūs tarp vietinių gyventojų
. pasigaminkime naminių Kolobok sausainių
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – vnt;
- cukraus – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – šaukštelis;
- kefyro – 150 g;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- miltai – 350 g;
- kiaušinio trynys – vnt;
- rudasis cukrus – 100 g.
Sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų, kruopščiai išmaišykite, ištirpdydami smėlio grūdelius. Į mišinį supilkite kefyrą ir augalinį aliejų ir toliau maišykite
. Į mišinį suberkite miltus ir rankomis išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą. Padalykite tešlą į 12 vienodų dalių, suformuokite kolobokų formeles.

Kiekvieną koloboką aptepkite kiaušinio tryniu, viršų apvoliokite rudajame cukruje. Sudėkite kolobokus ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Kiekvieno koloboko viršuje padarykite 5 nedidelius lygiagrečius įpjovimus. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje, kol taps auksiniai.

Gauti sausainiai yra gražūs ir lengvai pagaminami. Šiuos sausainius galima patiekti arbatos vakarėlyje vietoj pirktinių.
