Sekite mus Facebook'e!
Juodojo princo pyrago istorija siekia tolimą praeitį, kai virėjai eksperimentavo su įvairiais ingredientais ir kūrė naujus desertus
. Yra kelios šio pyrago kilmės versijos.
Viena iš jų teigia, kad Juodojo princo pyragas atsirado XVIII a. Anglijoje. Tada tai buvo šokoladinis biskvitas, pamirkytas vaisių sirupe ir papuoštas plakta grietinėle.
Šiandien Juodojo princo tortas tebėra vienas populiariausių desertų
.
Jis ruošiamas pagal skirtingus receptus, dedama įvairių ingredientų ir kuriamos naujos variacijos. Tačiau vienas dalykas išlieka nepakitęs – tai visada skanus ir gražus tortas, kuris taps bet kurio stalo puošmena.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 500 ml;
- miltai – 500 ml;
- cukraus – 250 ml;
- kakavą – 2 valgomieji šaukštai;
- sodos – 1 šaukštelis;
- raugo – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – 2 vnt.
Kremo ingredientai:
- Sviestas – 200 g;
- 15-20 proc. grietinės – 500 g;
- cukraus – 250 g;
- juodojo šokolado – 50 g.
Torto „Juodasis princas” paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir kruopščiai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite kefyrą, persijokite kakavą ir miltus, suberkite
kepimo miltelius ir sodą ir atsargiai išmaišykite, kad gautųsi vientisa, tiršta tešla. Kepimo formeles išklokite pergamentu, padalykite tešlą į dvi dalis ir supilkite į formeles
. 30-40 min. kepkite pyragėlius 180 laipsnių temperatūroje
.
Kremui į dubenį sudėkite sviestą, supilkite cukrų, sudėkite grietinę ir išplakite iki vientisos masės.
Atlaisvinkite pyragėlius nuo pergamento ir palikite atvėsti
.
Padalykite po porą pyragaičių į dvi dalis. Likusį biskvitą sutrupinkite į trupinius
, kiekvieną plutelę aptepkite kremu, sudėkite į tešlos žiedą ir surinkite tortą. Pyrago viršų apibarstykite tarkuotu šokoladu ir valandai nusiųskite į šaldytuvą.

Iškepusį tortą galima apibarstyti biskvito trupiniais, o šonus – šokoladu. Gausite paprastą saldų pyragą „Juodasis princas”.
