Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Subtilus ir lengvas desertas Tiramisu: receptas per 25 minutes. Taip gaminu jau daug metų.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tiramisu yra skanus desertas, užkariavęs gurmanų širdis visame pasaulyje dėl savo subtilaus skonio ir unikalios tekstūros. Iš saulėtosios Italijos kilęs desertas tapo italų kulinarinės tradicijos simboliu ir yra labai populiarus tiek namuose, tiek restoranuose.

Pavadinimas „tiramisu“ iš italų kalbos išverstas kaip „pakelk mane“.

Tiramisu galima patiekti tiek tradiciškai, tiek pridedant įvairių ingredientų: nuo šokolado drožlių iki šviežių vaisių, o tai leidžia sukurti ypatingą atmosferą ir padaryti desertą dar patrauklesnį.

Biskvito ingredientai:

Kiaušiniai – 6 vnt.;
Miltai – 200 g;
Cukrus – 200 g;
Druska – žiupsnelis;
Kepimo milteliai – ½ šaukštelio.
Ingredientai impregnavimui:

Kava – 2 šaukštai;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Verdantis vanduo – 250 ml.
Ingredientai kremui:

Grietinėlė – 500 ml;
Varškės sūris – 500 g;
Cukrus – 100 g;
Šokoladas – 100 g;
Kakava – 1 valgomasis šaukštas.
Tiramisu pyrago paruošimas:

Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi, plakite, kol jie taps balti ir padidės. Į kiaušinių masę dalimis išsijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą.

Rekomenduojame:  Tik 2 ingredientai! Plombier ledai: receptas per 5 minutes namuose

Tešlą supilkite į kepimo skardą, išklotą pergamentu. Tešlą paskirstykite ant paviršiaus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Tada išimkite biskvitą iš formos ir leiskite visiškai atvėsti. Biskvitą padalinkite į 3 lygius sluoksnius.

Impregnavimui sumaišykite verdantį vandenį su cukrumi ir kava, palikite atvėsti.

Šiuo metu kremui grietinėlę sumaišykite su varškės sūriu ir cukrumi, plakite mikseriu 3-4 minutes.

400 gramų grietinėlės atidėkite, supilkite į ją ištirpintą šokoladą ir suberkite kakavą, išmaišykite. Tortui surinkti naudokite konditerinį žiedą ir kiekvieną sluoksnį pamirkykite kava.

Pyragus iš pradžių patepame šokoladu, o po to klasikiniu kremu ir dedame vieną ant kito.

Torto viršų patepkite likusiu kremu ir padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms.

Rezultatas – skanus Tiramisu pyragas.

Jei norite, galite papuošti kakava ir likusiu kremu, paskirstydami juos konditeriniu maišeliu ir antgaliu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.