Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Švelnūs ir skanūs plokštainiai keptuvėje. Plokštainiai kaip koldūnai: stebuklas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Plokštainiai – tai plokšti miltiniai gaminiai, populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių miltų ir su įvairiais priedais.
Yra tandyr plokštainis – tandyr (specialioje molinėje krosnyje) kepamas storas plokštainis. Tandyr plokštainis populiarus Vidurinėje Azijoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Taip pat yra Matnakašas – armėniškas apvalus mielinis plokštainis su minkštu, orui laidžiu minkštimu ir kieta, traškia plutele

. Taip pat nedaugeliui žinomas čapati – indiškas plonas plokštainis, gaminamas iš viso grūdo miltų. Chapati paprastai valgoma su kariu ar kitais aštriais patiekalais.

Papasakosime, kaip pasigaminti paprastą plokščią duoną namuose keptuvėje

.

Ingredientai: 1:

  • Bulvės – 400 g;
  • Bulvių sultinys – 250 ml;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Mielės – 1 valgomasis šaukštas;
  • Miltai – 550 g.

Plakinio paruošimas:

Išvirkite bulves, sumaišykite jas su sultiniu, druska ir cukrumi, įmuškite kiaušinį. Masę kruopščiai išmaišykite ir išminkykite iki košės

. Į bulvių košę supilkite mieles, išmaišykite. Į bulvių košės masę persijokite miltus ir išminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą.

Rekomenduojame:  Šį receptą naudojo mūsų mamos ir močiutės. Torto kremas be kiaušinių ir grietinėlės

Padalykite tešlą į 6 dalis ir suformuokite nedidelius, storus pyragėlius

.

Kiekvieno plokštainio viduryje padarykite duobutę.

Нежные и вкусные лепешки на сковороде. Лепешки, как пышки: просто чудо
Nuotrauka: www.youtube.com

Kepkite tortilijas po vieną keptuvėje dideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol taps auksinės spalvos. Apkepkite tortilijas iš abiejų pusių.

Нежные и вкусные лепешки на сковороде. Лепешки, как пышки: просто чудо
Nuotrauka: www.youtube.com

Rezultatas – turime keksiukus, keptus plokštainiais. Jas galima naudoti vietoj duonos prie mėsos ir sriubų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *