Sekite mus Facebook'e!
Plokštainiai – tai plokšti miltiniai gaminiai, populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių miltų ir su įvairiais priedais.
Yra tandyr plokštainis – tandyr (specialioje molinėje krosnyje) kepamas storas plokštainis. Tandyr plokštainis populiarus Vidurinėje Azijoje ir Artimuosiuose Rytuose.
Taip pat yra Matnakašas – armėniškas apvalus mielinis plokštainis su minkštu, orui laidžiu minkštimu ir kieta, traškia plutele
. Taip pat nedaugeliui žinomas čapati – indiškas plonas plokštainis, gaminamas iš viso grūdo miltų. Chapati paprastai valgoma su kariu ar kitais aštriais patiekalais.
Papasakosime, kaip pasigaminti paprastą plokščią duoną namuose keptuvėje
.
Ingredientai: 1:
- Bulvės – 400 g;
- Bulvių sultinys – 250 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Mielės – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 550 g.
Plakinio paruošimas:
Išvirkite bulves, sumaišykite jas su sultiniu, druska ir cukrumi, įmuškite kiaušinį. Masę kruopščiai išmaišykite ir išminkykite iki košės
. Į bulvių košę supilkite mieles, išmaišykite. Į bulvių košės masę persijokite miltus ir išminkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą.
Padalykite tešlą į 6 dalis ir suformuokite nedidelius, storus pyragėlius
.
Kiekvieno plokštainio viduryje padarykite duobutę.

Kepkite tortilijas po vieną keptuvėje dideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol taps auksinės spalvos. Apkepkite tortilijas iš abiejų pusių.

Rezultatas – turime keksiukus, keptus plokštainiais. Jas galima naudoti vietoj duonos prie mėsos ir sriubų.
