Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sultingi plokštainiai su mėsa ir bulvėmis. Gaminu juos vietoj pyragaičių ir niekada nenuobodžiauju.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Plokštainiai laikomi svarbia Rytų ir Centrinės Azijos gyventojų kulinarinės kultūros dalimi. Būtent Uzbekistane, Armėnijoje ir Azerbaidžane galima rasti skanių tradicinių plokštainių

. Tautoms pateikiama daug rekomendacijų, kurios leis skanius plokštainius pasigaminti namuose. Pavyzdžiui, būtina atidžiai pasirinkti miltus, nes jie yra kepimo pagrindas

. Be to, tešlą reikia kruopščiai paruošti ir išminkyti iki vientisos konsistencijos.

Įdaras plokštainiams gali būti įvairus: nuo bulvių iki mėsos, žuvies ir kt. Pasitaiko, kad tortilijos gaminamos net su saldžiais įdarais. Tačiau tokie plokštainiai populiarūs daugiausia tarp turistų.

Pasigaminkime skanių naminių plokštainių

Ingredientai: 1:

  • Vanduo – 370 ml;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 400 g;
  • Bulvės – 400 g;
  • Druska – ⅓ šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • malta mėsa – 350 g;
  • Žaliasis svogūnas – ryšulėlis.

Plokštainio paruošimas:

Į keptuvę įkaitinkite vandenį, suberkite druską ir miltus. Verdančiame vandenyje mentele išminkykite tešlą. Tada perkelkite tešlą ant stalo, patepkite augaliniu aliejumi ir minkykite, kol tešla taps lygi ir vientisa.

Rekomenduojame:  Keptų cukinijų skonis geresnis nei mėsos. Turkijos verslininko žmona pasidalijo receptu: viskas paruošta per 60 minučių.

30 minučių palikite tešlą po celofanu. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais

, svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų, apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi. Tada į svogūnus sudėkite maltą mėsą, kepkite kartu, kol bus paruošta. Tuo metu

virkite bulves, kol suminkštės

.

Bulves išminkykite, sumaišykite su druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Į bulvių košę sudėkite mėsos faršą

, išmaišykite. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, sumaišykite su faršu ir suformuokite didelius rutuliukus – 9 vnt.

Сочные лепешки с мясом и картошкой. Готовлю вместо пирожков и не надоедает
Nuotrauka: www.youtube.com

Kiekvieną

tešlos

rutuliuką iškočiojame į ploną plokštainį, į kurį dedame rutuliukus su įdaru. Įdarą viduje uždarome kaip maišelyje.

Сочные лепешки с мясом и картошкой. Готовлю вместо пирожков и не надоедает
Nuotrauka: www.youtube.com

Iš rutuliukų lengvai išminkome plokštainį. Dedame plokštainukus į keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepame iš abiejų pusių, kol apskrunda.

Сочные лепешки с мясом и картошкой. Готовлю вместо пирожков и не надоедает

Taip turime skanius, sultingus plokštainiukus su mėsa ir bulvėmis. Juos galima kepti vietoj pirožkų.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *