Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai yra populiarus patiekalas, turintis turtingą istoriją ir daug įdomių faktų. Pavyzdžiui, čeburekai yra rytietiškos kilmės, jie siejami su tiurkų tautų kultūra. Manoma, kad čeburekai atsirado Kryme arba Kaukaze.
Žodis „čeburekas” kilęs iš Krymo totorių žodžio, reiškiančio „mėsos pyragas”.
Čeburekams gaminti naudojama plona nerauginta tešla, kuri iškočiojama iki permatomo pavidalo. Dėl to čeburekai įgauna būdingą traškią plutelę. Įdarui dažnai naudojama mėsa, tačiau galima gaminti ir kitus variantus.
Papasakosime, kaip gaminti čeburekus su žolelėmis ir sūriu
.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 400 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Sviestas – 30 g;
- Šiltas vanduo – 180 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Ingredientai: špinatai – 350 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Svogūnas – vnt;
- Paprikos – ½ šaukštelio;
- Kietasis sūris – 200 g.
Čeburekų su žolelėmis paruošimas:
Į miltus suberkite druską, supilkite lydytą sviestą ir vandenį, išminkykite elastingą, nelipnų gumulą. Tešlą palikti po celofanu 15 minučių.
Špinatus susmulkinti, svogūną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su paprika ir druska. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite 1-2 mm storio lakštais
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Stikline iš tešlos išpjauname apskritimus, į kuriuos dedame įdarą.

Įdarą su sūriu uždarome tešlos viduje, užlenkiame du priešingus galus. Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių apkepkite čeburekus, kol taps auksinės spalvos.

Rezultatas – maži sultingi čeburekai su žolelėmis ir sūriu. Tai geras pasirinkimas, kai nenorite leisti pinigų pusfabrikačiams.
