Sekite mus Facebook'e!
Pirmą kartą sausainiai paminėti senovės Egipto tekstuose, kur jie buvo laikomi išskirtiniu faraonų ir jų padėjėjų skanėstu. Tais laikais sausainiai buvo gaminami iš medaus, riebalų ir miltų mišinio, pridedant įvairių prieskonių
. Viduramžiais sausainiai paplito visoje Europoje. Kiekviena šalis turėjo savo receptus ir gaminimo tradicijas. Pavyzdžiui, Anglijoje sausainiai buvo vadinami „shortbread”, o Prancūzijoje – „savarin”.
Šiais laikais sausainiai nelaikomi elitiniu skanėstu. Jį galima paruošti net iš minimalių ingredientų.
Skanių sausainių receptas
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- Miltai – 150 g;
- raugas – 1 šaukštelis.
Sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir cukrų. Ingredientus plakite mikseriu, kol taps lengvai purūs
. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į kiaušinių masę. Užminkykite minkštą ir elastingą tešlą
. Iš tešlos padarykite nedidelius rutuliukus ir suplokite juos ant kepimo skardos. Svarbu nedėti sausainių vienas šalia kito.
Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Rezultatas – skanūs sausainiai. Jie paruošiami greitai ir nereikalauja papildomų pastangų.
