Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Cukinijų kotletukai. Nė vienas iš svečių nenutuokia, kad receptas yra be mėsos.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daržovių kotletai gali būti svarbių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų, mineralų ir skaidulų, šaltinis. Juose mažai riebalų ir kalorijų, todėl jie yra geras pasirinkimas žmonėms, stebintiems savo svorį

. Kotletuose naudojamose daržovėse, pavyzdžiui, morkose, bulvėse, žiediniuose kopūstuose ar cukinijose, gausu vitaminų A, C ir K, taip pat mineralų, pavyzdžiui, kalio ir magnio. Juose taip pat yra skaidulinių medžiagų, kurios gerina virškinimą ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje

. Tačiau verta prisiminti, kad daržovių kotletų nauda priklauso nuo naudojamų ingredientų ir paruošimo būdo.

Geriausia rinktis šviežias daržoves, kepant nepadauginti aliejaus, nepiktnaudžiauti druska ir prieskoniais.

Paruoškime cukinijų kotletus

Ingredients:

  • cukinijos – 3 vnt;
  • morkos – 2 vnt;
  • Avižiniai dribsniai – 4 valg;
  • kietasis sūris – 120 g;
  • Bulvės – 2 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
  • Druska – ⅓ šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 50 ml.

Padažo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: grietinė – 2 valg;
  • Majonezas – 2 šaukštai;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • Paprika;
  • Druska;
  • Agurkas – 1 vnt.

Cukinijų kotletų paruošimas:

Rekomenduojame:  Tobulo kvapo salotos iš įprastų produktų

Jei norite, cukiniją galite nulupti iš anksto.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka, morkas sutarkuokite atskirai. Iš cukinijų masės išspauskite skysčio perteklių

. Į cukinijų masę sudėkite morkas, sūrį, įmuškite kiaušinius. Į masę sutarkuokite bulves, česnaką sutarkuokite smulkia tarka

. Į masę įberkite itališkų prieskoninių žolelių, pasirinktinai rūkytos paprikos ir juodųjų pipirų.

Susmulkinkite

prieskonines žoleles

– petražoles ir krapus, supilkite jas kartu su avižiniais dribsniais į masę ir gerai išmaišykite

.

Palikite mišinį 15-20 minučių, kad avižiniai dribsniai išbrinktų

. Iš mišinio suformuokite kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.

Dėkite kotletukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius

.

Котлеты из кабачков. Никто из гостей не догадается, что рецепт без мяса

Padažui majonezą sumaišykite su grietine, druska ir paprika, česnako skilteles išspauskite per presą. Agurkus įtrinkite į padažą ir išmaišykite.

Cukinijų kotletukus rekomenduojama patiekti su padažu. Taip jie išeis dar skanesni.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *