Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti pomidorai – tai konservuoti pomidorai, užpilti specialiu sūrymu su actu. Juos galima paruošti su įvairiais prieskoniais ir pagardais, pavyzdžiui, česnakais, pipirais, lauro lapais, krapais, serbentų ar vyšnių lapais ir t. t. Marinuotus
pomidorus galima vartoti kaip savarankišką užkandį arba dėti į salotas, sriubas ir kitus patiekalus.
Jiems būdingas saldžiarūgštis skonis ir prieskonių aromatas.
Papasakosime, kaip paruošti skanius marinuotus pomidorus.
Ingredientai: pomidorai, kurių sudėtyje yra pomidorų, kurių sudėtyje yra pomidorų, kurių sudėtyje yra pomidorų:
- pomidorai – 1,5 kg;
- vandens – 1 litras;
- druskos – 2 šaukštai;
- cukraus – 5 valg. šaukštai;
- juodųjų pipirų – 8 vnt;
- česnako – 6 skiltelės;
- krapų – ryšulėlis;
- actas 9 % – 100 ml.
Marinuotų pomidorų paruošimas:
Į puodą ant dugno išdėliokite krapus, suberkite smulkintus česnakus ir juodųjų pipirų žirnelius. Ant krapų sluoksnio sudėkite pomidorus
. Atskirame puode vandenyje sumaišykite druską ir cukrų, supilkite actą. Užvirinkite pasūdytą vandenį ir actą, supilkite jį į puodą su pomidorais
. 5 min. pavirkite marinatą su pomidorais, tada palikite atvėsti po dangčiu iki kambario temperatūros.
Po 8 valandų šaldytuve gaunami skanūs marinuoti pomidorai. Juos galima paruošti žiemos laikotarpiui, tam pakanka pomidorus su marinatu suvynioti į stiklainius.
